Home FOTO GALERİ BOYALICA’DA HIDRELLEZ

BOYALICA’DA HIDRELLEZ

- Guncellenme Tarihi: 15 Mayıs 2017 14:21
4 min read
BOYALICA’DA HIDRELLEZ için yorumlar kapalı
0

İznik’te Hıdrellez coşkusu bir başkadır. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ilçemiz mahallelerinde yapılan hıdrellez etkinliklerini belediye meclis üyeleri ile birlikte tek tek gezerek kutladı.

Elbeyli mahallesinde başlayan hıdrellez etkinlikleri Çakırca, Yörükler ve Boyalıca mahalleleri ile devam etti. Boyalıca Mahallesi Kültür Park Amfi tiyatrodaki programda birbirinden farklı etkinlikler düzenlendi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda Boyalıca Camii İmam Hatibi Adem Dereli bereket duasında bulundu.

İznik Belediyesi ve Boyalıca Spor Kulübü tarafından düzenlenen Boyalıca Mahallesi Hıdrellez Etkiliğine İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Cumhuriyet Savcısı Mesut Turan, Bursa Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerci, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun, Belediye Meclis Üyeleri Raşit Alptekin, Necmettin Çömez, İskender Şen, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek ve yönetimi, Muhtarlar Derneği Başkanı Yakup Sevinç, Boyalıca mahalle muhtarı Mustafa Kanlı ve Boyalıca mahalle sakinleri ve öğrenciler katıldı.

Boyalıca mahalle muhtarı Mustafa Kanlı selamlama ve açılış konuşması yaptıktan sonra İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuşmasında ” Evet Öncelikle hocamın ağzına sağlık diyorum. Çok güzel bir dua yaptı. Duanın sonunda da bugün anneler günü olduğunu bizleri haberdar etti. Öncelikle Cennet annelerin ayakları altındadır. Sözünün muhatabı, sevginin, sadakatin, şefkatin timsali sevgili annelerimiz anneler günü kutlu olsun diyorum. Burada zaten annelerin çokluğunu görüyoruz Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek olan sevgili anneler biz yavrularımıza merhameti, sevgiyi, kalplerine yerleştirelim ki vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlamaya çalışsınlar ve ülkemize göz diken düşmanlara da o yavrularımız fırsat vermesinler diyorum inşallah. Cenabı hak bütün annelerimizin sağlık, huzur içerisinde nice günlere eriştirsin. Hepinizi tekrar saygıyla sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Boyalıca İlkokulu ve ortaokulu öğrencileri ile anasınıfı öğrencileri birbirinden güzel Folklor gösterileri sunarak mahalle sakinleri görsel bir şölen sundu. Ayrıca protokol üyeleri öğrencilere hediyeler takdim etti. Ayrıca hıdrellez etkinliği kapsamında genç kızları ve bayanların yöresel ve özel örtüleri dikkatlerden kaçmadı. Programın ardından pilav ve ayran ikram edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …