Home GÜNCEL Milletin meclisinde Allah’a hakaret…!

Milletin meclisinde Allah’a hakaret…!

- Guncellenme Tarihi: 12 Mayıs 2017 18:04
6 min read
Milletin meclisinde Allah’a hakaret…! için yorumlar kapalı
0

Seçildiği günden beri yaptığı konuşmalarda inanç sahibi insanları rencide eden sözler kullanmaktan çekinmeyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın konuşmaları Mudanya belediye Meclisi’ni karıştırdı.

Mudanya Belediyesi’nin Mayıs ayı ikinci oturuma Başkan Hayri Türkyılmaz’ın skandal sözleri damga vurdu. Türkyılmaz’ın, “Çok şükür ki bugüne kadar söylediğim gibi dedim ki, Allah’ın gücüne gitmesin, Allah’ın elinde dahil benimle ilgili, arkadaşlarım ile ilgili bir tek kara nokta yok” sözlerine tepki gösteren Ak Parti Grup Sözcüsü Fatih Pulat, “Başkan, kaç yıldır aynı şeyleri konuşuyorsun, bir de Allah’ın adını kullanıyorsun. Bunlar hoş şeyler değil” diyerek tepki gösterdi.

Bütçenin görüşüldüğü mecliste eleştirileri yanıtlayan Hayri Türkyılmaz, AK Parti’li üyeleri hedef aldı. Türkyılmaz, “Demek ki buradan anlaşılan şudur ki; yasalar herkes için, adalet herkes için mutlaka olması gerekenler günü geldiğinde olur. Bazı şeyler konuşulurken sözlerin tutunacak bir dalı olması lazım. Olur olmadık sözler söyleyip, olur olmadık tavırlar içinde kimsenin bulunmaması gerekir. Herkes bunu bilsin. Kimse çamur at izi kalsın diye uğraşmasın. O çamurlar misliyle sizlere doğru döner, yapışır. Geçmiş dönemi kurcalattırmayın, kimseye söylettirmeyin. Konuşursak onlar ile ilgili neler konuşulduğunu herkes biliyor ama konuşacağımız zamanlar gelecek. Siyaset sahnesinin başladığı süreç gelecek o zaman da konuşacağız. Verilen sözler ne kadar tutuluyor, ne kadar tutulmuyor, yapılan toplantıları ve ne konuşulduğunu herkes bilecek” dedi.

Türkyılmaz sözlerinin devamında ise skandal ifadeler kullandı. İnançlı insanları rencide eden konuşmanın devamı şöyle, “ Ama çok şükür ki bugüne kadar söylediğim gibi dedim ki, Allah’ın gücüne gitmesin, Allah’ın elinde dahil benimle ilgili, arkadaşlarım ile ilgili bir tek kara nokta yok. Bundan sonra da bulamayacaksınız. Önce siz kendinize bakacaksınız.”

Bu sözlerin ardından Ak parti Grup Sözcüsü Fatih Pulat mikrofonu alarak sert bir dille tepki gösterdi. Pulat, “Başkan, kaç yıldır aynı şeyleri konuşuyorsun, bir de Allah’ın adını kullanıyorsun. Bunlar hoş şeyler değil” dedikten sonra Başkan Türkyılmaz, “Yeter artık, mikrofonu elinden alın. Ben söz verirsem sen konuşabilirsin” ifadeleriyle yanıt verdi.
Bu tavra aynı sertlikte yanıt veren Pulat, “Gelip alın hadi, konuşacağım tabi ki, meclis üyesiyim ben” ifadelerini kullandı. Pulat’ın sert çıkışının ardından vitesi düşüren Başkan Türkyılmaz, “Sen konuşma yapacağına verdiğin sözleri tutmaya bak” dedi. Pulat bunun üzerine “Hangi sözden bahsediyorsunuz? Söyleyin herkes duysun” ile tavrını sürdürdü.

Bşakan Türkyılmaz, devamında “Ben Allah’a sıfat vermiyorum. Dinimiz yeterince suiistimal edildi. Dinimizi kimse suiistimal etmesin. Konuşmanıza dikkat edeceksiniz. Ben her şeye dikkat ediyorum. Yarası olan gocunur” ifadelerini kullandı. Başkanın sözlerine AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Kaldırım’da oldukça sert bir dille tepki gösterdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da Startup Yatırımcı Ekosistemi Bir Araya Geldi

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ev sahipliğinde in4startups dijital platfo…