Home FOTO GALERİ FESTİVAL HAVASINDA ENGELLİ ŞENLİĞİ

FESTİVAL HAVASINDA ENGELLİ ŞENLİĞİ

- Guncellenme Tarihi: 12 Mayıs 2017 14:44
4 min read
FESTİVAL HAVASINDA ENGELLİ ŞENLİĞİ için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi’nin Gemlik Kent Konseyi ve Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ile Özel Eğitim Alt Sınıflarıyla birlikte organize ettiği Geleneksel Engelliler Şenliği Festival havasında kutlandı. Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı, Vedat Büyükgölcigezli ve Kadir Erol’un yanı sıra Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim ve Bursa Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği Başkanı Ersin Kahraman’ın da yer aldığı şenlik yürüyüşü Karsak Camii önünde başladı. İstiklal Caddesi ve Ahmet Dural Meydanından Atatürk Parkına kadar devam eden yürüyüş sonrasında Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Engelliler Şenliği kutlamalarına devam edildi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında Rehabilitasyon ve Özel Alt Sınıfların stantlarının açılışı yoğun ilgi gördü. Burada ayrıca, engelli aracı şarj istasyonu açılışı da yapıldı. Gemlik Belediyesi, kentin çeşitli bölgelerine çok sayıda engelli aracı şarj istasyonu koyarak, engelsiz yaşama büyük destek verdiğini bir kez daha gösterdi. Çeşitli etkinlikler ile devam eden kutlamalar Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi Önünde devam etti. Gemlik Belediyesi’nin projesi olan Engelsiz Kafe Açılışı, Çalgıcı Mektebinin desteklediği Özel Gemlik Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Çocuk Korosunun konseri ile renklendi. Festival havasına bürünen şenlik kutlamaları davetlilere ikramlar ile sürdü.

Gemlik Belediyesi’nin Kent Konseyi ile birlikte düzenlediği Engelliler Şenliği kutlamaları Büyükşehir Belediyesi Suni Çim Saha Tesislerinde organize edilen gösterimlerle devam etti. Engellilere özel kurulan engelsiz çocuk oyunları gruplarında doyasıya eğlenen öğrencilere, animasyon gösterimleri ve çeşitli ikramlar verildi. Gemlik’teki Engelliler Şenliği kutlamaları 13 Mayıs Cumartesi günü 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yapılacak olan gösterimler ile devam edecek. “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” sloganıyla düzenlenecek etkinlikler saat 18.00 de başlayıp gece 23 00’e kadar devam edecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …