Home FOTO GALERİ Çocuğunuz için Montessori Uygulamaları’nı keşfedin

Çocuğunuz için Montessori Uygulamaları’nı keşfedin

- Guncellenme Tarihi: 12 Mayıs 2017 13:43
4 min read
Çocuğunuz için Montessori Uygulamaları’nı keşfedin için yorumlar kapalı
0

Montessori Uzmanı Funda Akpınar 13 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’te Aile Festivali kapsamında Akbatı AVYM misafirleriyle buluşuyor. 0-6 yaşın çocuk gelişimindeki önemi ve Montessori uygulamalarını anlatmak üzere anne-babalarla bir araya gelecek olan Akpınar, “Çocuklara önceden hazırlanmış bir çevrede özgürlük tanımak” olarak adlandırılan Montessori oyun alanını da deneyimletecek.

Montessori Uzmanı Funda Akpınar bu yıl ikincisi düzenlenen Akbatı Aile Festivali kapsamında 13 Mayıs Cumartesi günü, saat 14.00’te ebeveyn ve çocuklarla bir araya gelecek. Seminerde ebeveynler konu hakkında bilgileri dinleyerek Montessori uygulamasını öğrenirken, çocuklar ise “Çocuklara önceden hazırlanmış bir çevrede özgürlük tanımak” şeklinde tanımlanan Montessori oyun alanını deneyimleme fırsatı bulacak.

İtalya’nın ilk kadın doktoru, pedagog ve antropoloji profesörü Maria Montessori tarafından geliştirilen bu uygulama, çocuğun bireysel becerilerine ve ilgi alanlarına, bireysel öğrenme hızına ve karakter özelliklerine dayanan bir eğitim sistemini kapsıyor. Sistemin çocuktan yola çıkılarak kurulduğu bu eğitimde çocuklar, özgürce kendi seçimlerini yapıp, hatalarını kendileri denetliyor.

Temelde kişiliğin oluşumu üzerinde duran ve çocuklar adına yaşam için bir hazırlık niteliği taşıyan Montessori Uygulamaları etkinliğinde Funda Akpınar, çocuklar için farklı yaş gruplarına özel uygulamalar yaptırırken, ailelere de Montessori’ye göre çocuk odalarının nasıl düzenlenmesi gerektiğini anlatacak.

Funda Akpınar

AMI (Association Montessori Internationale) Sertifikalı Montessori Eğitmeni


20 yıllık profesyonel yöneticilik hayatının ardından bir kız çocuğu sahibi olan Akpınar, çocuğunu yetiştirme esnasında çocuk gelişimi ve eğitimine odaklanmış ve Montessori eğitim felsefesine hayran kalmıştır. 0-6 yaş eğitiminin önemine olan inancıyla Montessori Institute of San Diego’da 0-3 yaş AMI Montessori Eğitim Sertifikasını alan ilk Türk eğitmen olmuştur. Ayrıca 3-6 yaş Montessori eğitimleri için North American Montessori Certification programını tamamlamıştır. Türkiye’nin öncü Montessori eğitmenlerinden Emel W. Çakıroğlu’nun eğitim programlarına devam eden Akpınar, Mutlu Panda Montessori Anaokulu’nda Emel Çakıroğlu ile birlikte çalışma imkanı bulmuştur. Ekonomi ve pazarlama konularında yurtiçi ve yurtdışı master programlarını tamamlayan Akpınar,  emekliliğinin ardından çocuk gelişimi konusunda bir kez daha üniversite okuyarak çocuklar ve ebeveynler için hazırlanan sosyal sorumluluk projelerine yönelmiştir.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…