Home EĞİTİM UMURBEY RÜŞTİYESİ 152 YAŞINDA

UMURBEY RÜŞTİYESİ 152 YAŞINDA

- Guncellenme Tarihi: 11 Mayıs 2017 13:35
6 min read
UMURBEY RÜŞTİYESİ 152 YAŞINDA için yorumlar kapalı
0

Umurbey Rüştiye’sinin Kuruluşu’nun 152. Yıldönümü ve Hacı Etem Ağa’yı Anma etkinlikleri coşkulu organizasyona ev sahipliği yaptı. Gemlik Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği kuruluş yıldönümü ve anma etkinliklerine Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Jandarma Bölük Komutanı Yzb. Barış Bozkurt’un yanı sıra protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Umurbey Abdullah Fehmi İlkokulu Bahçesinde yapılan etkinlik, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Törenlere Hacı Ethem Ağa’nın torunları Galip ve Bekir Güneşdoğdu ile eşleri de iştirak etti.

 

Gemlik Çalgıcı Mektebi’nin marşlarıyla renklenen organizasyonun açış konuşmasını Okul Müdürü Hüseyin Kaftan yaptı. Umurbey Rüştiye’sinin tarihçesinin yanı sıra Rüştiyenin kurulmasında aktif rol oynayan ve tüm zorluklara rağmen verdiği mücadele ile haklılığı ispatlanan Hacı Etem Ağa’nın yaşam öyküsünü davetlilere anlatan Hüseyin Kaftan, 152 yıl önce kurulan Rüştiyeden Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar başta olmak üzere, Gemlik’in ilk Türk kökenli Belediye Başkanı Ömer Çırgan, Belediye eski Başkanlarından Dr. Ziya Kaya, Mustafa Tayyar, General İbrahim Berken Paşa ve Dr. Niyazi Bayatlı çok önemli kişilerin çıktığını söyledi.

 

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, ilk cümlesi “Oku” olan bir dinin mensupları olduğumuzu ve “İlim Çin’de bile olsa, gidip onu bulun” felsefesini benimseyen bir toplum olduğumuzu hatırlatarak, eğitim ve öğretime verdikleri önemi masaya yatırdı. Cumhuriyet tarihinde Gemlik’e 600 derslik yapıldığını, Gemlik Belediyesi olarak 4 yıl içinde de 150 derslik kazandırdıklarını hatırlatan Refik Yılmaz, 5 yıl içinde özel sektör işbirliği ile ilçeye 7 yeni okul kazandırdıklarını, il özel idaresi sayesinde de bir okulun yapıldığını, bir okulun da temelinin atılacağını müjdeledi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz eğitim ve öğretime yönelik yatırımların devam edeceğini de belirterek, “Cihatlı Mahallemize İznik ve Orhangazi’yi de kapsayacak engelliler okulu yapıyoruz. Ayrıca GTSO Gazi Okulunun ortaokul bölümüne yeni bir okul yapımına başlayacağız. Bununla birlikte Endüstri Meslek Lisemizin okul binasını da yenileyeceğiz. 55 kişilik sınıflardan 20-25 kişilik modern sınıflara geçtik. Çocuklarımızı

deprem riskinden uzak, modern ve konforlu okullarda okutmak istiyoruz” dedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Geleceğimiz ve Türkiye çocuklarımıza, çocuklarımız da Allah’a emanet” diye konuştu.

 

Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran’da, Hacı Ethem Ağa’yı bir kez daha saygıyla andıklarını belirterek, onun eğitim ve öğretim yolundaki mücadelesinin gelecek kuşaklara da örnek olmasını temenni etti. Abdullah Fehmi İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterimi, resim ve el işi sergisi açılışının yanı sıra, plaket töreni de güne renk kattı.  Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cevriye Kayış Coşkun’da Okul Müdürü Hüseyin Kaftan’a Mustafa Kemal Atatürk yazılı duvar süsü hediye etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…