Home FOTO GALERİ Sağlık için 10 bin adım attılar

Sağlık için 10 bin adım attılar

- Guncellenme Tarihi: 11 Mayıs 2017 13:42
4 min read
Sağlık için 10 bin adım attılar için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi, Sağlıklı Kentler Birliği çalışmaları kapsamında “Dünya Sağlık için Hareket Et Günü”nde sabah yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe katılanlar, sağlık için hem 10 bin adım attı hem de spor yaptı.

 

Nilüfer Belediyesi’nin, 7’den 70’e her yaş grubundan vatandaşa sağlıklı yaşam kültürü kazandırma amacıyla düzenlediği sabah yürüyüşleri devam ediyor. Sağlıklı Kentler Birliği çalışmaları kapsamında “Dünya Sağlık için Hareket Et Günü”nde de yürüyüş gerçekleştirildi. 100. Yıl Mahallesi’nde bulunan Ayvalı Dere Parkı ve Koşu Yolu’ndaki yürüyüşe katılanlar, sağlık için 10 bin adım attı. Yürüyüşün ardından, parkta bulunan açık alan spor aletlerinde spor da yapıldı.

Yürüyüşe katılanlar arasında yer alan Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Nilgün Berk, “Nilüfer Belediyesi olarak fiziksel aktivite alışkanlığını kent içinde oluşturmaya çalışıyoruz” dedi. Meclis Üyesi Berk, “Bu kapsamda mahallelerimizde yürüyüşler düzenliyoruz. Bizim hedefimiz hareketli bir yaşam tarzının kültür olarak benimsenmesi. Bu nedenle daha ilkokul çağındaki çocuklarımıza yönelik etkinlikleri daha da önemsiyoruz. Obezite, hipertansiyon, kalp ve damar hastalıklarının doğal tedavisinde yürüyüşün çok önemli olduğunu yaptığımız etkinliklerle anlatıyoruz. Tüm halkımızın sağlıklı bir yaşam için hareketli olmasını istiyoruz. Bunun için de küçük büyük her yaş grubundan tüm yurttaşlarımızı yürümeye, koşmaya ve spor yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sporun bir kültür olarak yerleşmesinin sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu belirten Meclis Üyesi Berk, “Nilüfer, bugün 140 kilometreyi aşan bisiklet yolları, yürüyüş yolları ve hemen hemen tüm parklarında bulunan açık alan spor aletleriyle sağlıklı bir yaşam için gerekli donanıma sahip bir kent. Bugün yürüyüşe katılan herkesin kendilerine kazandırdıkları bu güzel alışkanlıkları, çocuklarına ve ailelerine de yönlendireceklerini düşünüyoruz. Bundan böyle tüm yurttaşlarımızı her gün 10 bin adım atmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

NOSAB’dan Eşitlik Politikası

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tüm çalışanlarına adil ve eşit çalışma ortamını sa…