Home FOTO GALERİ DEMOKRASİ’NİN KALBİ BURSA’DA ATIYOR

DEMOKRASİ’NİN KALBİ BURSA’DA ATIYOR

- Guncellenme Tarihi: 9 Mayıs 2017 15:33
2 min read
DEMOKRASİ’NİN KALBİ BURSA’DA ATIYOR için yorumlar kapalı
0

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Valiliği AB Proje ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından düzenlenen ‘Demokrasi İçin Demo Projesi’ kapsamında Bursa’da bulunan Almanya, İtalya ve Arnavutluk’tan gelen gençlerle Heykel Tarihi Valilik Binasında bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan Vali Küçük: “ Öncelikle sizin gibi değerli gençleri Bursa’da ağırlamaktan duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. Farklı ülkelere mensup gençlerin bir araya gelerek birbirleriyle buluşması, her şeyden önce ‘Dünya Barışı’ için çok değerli ve kıymetlidir. Demokrasinin güçlenmesi açısından da sizleri bir arada görmek beni çok mutlu ediyor. Demokrasi sadece bir yönetim şekli değildir. Bir yaşam biçimidir. O yaşam biçiminin başında da eşitlik, özgürlük ve bireylerin temel hakları geliyor. Bizlerde demokrasimizin gelişmesi için siz gençlerin mükemmel enerjisinden faydalanmak istiyoruz. Son halk oylamasında gençlerimizin seçilebilmesi için seçilme hakkı da 18 yaşına indirilmiş oldu. Ayrıca çok güzel bir şehirdesiniz. Burası 6 padişahın kabrinin olduğu ve Osmanlı’nın dibacesi bir şehir. Lütfen bu ziyaretiniz ile Bursa’nın keyfini çıkartın.” dedi.   

Ziyarete gelen gençler adına konuşma yapan Flavio Dıbra projenin genel amacını, ‘Demokrasinin bir yaşam şekli olarak algılandığı demokratik yapıya sahip ortamların yaratılmasına katkıda bulunmak ve biz gençler ile karar vericiler arasındaki diyaloğun gelişimini artırmak.’ olarak özetledi. ​

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yerel Seçimler Nedeniyle 1 Nisan’da Okullar Tatil Edildi

Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle 1 Nisan’da okulların tatil…