Home FOTO GALERİ Kırmızı Şimşekler Süper Amatör’de

Kırmızı Şimşekler Süper Amatör’de

- Guncellenme Tarihi: 4 Mayıs 2017 13:52
8 min read
Kırmızı Şimşekler Süper Amatör’de için yorumlar kapalı
0

1923 Mustafakemalpaşa Spor Kulübü Başkanı Ender Küçük, gelecek sezon için taraftarı heyecanlandıran müjdeyi verdi.

Geçtiğiniz sezon Mustafakemalpaşa’yı 1. Amatör Küme de başarıyla temsil eden 1923 Mustafakemalpaşa Spor, Süper Amatör Küme ekiplerinden 19 Mayıs Spor Kulübü’nün haklarını 145 bin TL karşılığında devraldı.

Tekrar profesyonel liglere dönmenin hesabını yapan kırmızı-lacivertli kulüp, bu anlaşmanın ardından Mustafakemalpaşa’yı Süper Amatör Küme de temsil etme imkânı yakaladı.

 

‘Hedef şampiyonluk’

 

Yıllarca üst liglerde fırtına gibi esen Mustafakemalpaşa Spor’un talihsiz bir şekilde amatör kümeye kadar düşmesinin ardından yeni bir dirilişe kavuştuğunu söyleyen Kulüp Başkanı Ender Küçük, en büyük hedeflerinin futbolda eskisinden daha güçlü bir konuma gelmek olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıl ikinci kümeden birinci kümeye yükseldiklerini bu yıl da ligi ikinci bitirdiklerini hatırlatan Küçük; “ Bu derece bizim için yeterli olmadı. Taraftarımızın beklentisi üst liglerde mücadele eden bir takım görmekti. Bu amaçla bir süredir sürdürdüğümüz çalışmaları nihayete erdirdik. Yönetim kurulu olarak Bursa Süper Amatör Küme takımlarından 19 Mayıs Kulübü’nün isim haklarını devralmış bulunmaktayız. Futbol takımımız bu sezon Süper Amatör Küme de şampiyonluk için mücadele edecek. Bu yıl taraftarımız daha kaliteli bir ligde daha kaliteli bir takım izleyecek. Bu karar, Mustafakemalpaşa’nın tanıtımına, sporun birlik ve beraberlik gücüne katkı sağlayacak, gençlerimizin önüne yeni hedefler koyacaktır. Kulübümüze artık her zamankinden çok destek olmaya ve sahip çıkmaya ihtiyacımız var. Bunu da taraftarımız başaracaktır ”dedi.

 

‘Çabalarımız destek gördü’

Kulübün hem ekonomik ve kurumsal kimliğinin gelişmesi hem de iki yıl içinde iki küme çıkarak hedeflere ulaşma noktasında çıtayı yükselttiklerini dile getiren 1923 Mustafakemalpaşa Spor Kulübü Başkanı Ender Küçük, bu çabalara yönelik en büyük desteğin Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’dan geldiğini kaydetti.

Küçük şöyle konuştu; “Belediye Başkanımızın öncülüğünde bu yeni dönemde Mustafakemalpaşa 2014 Spor Kulübü ile her konuda birlikte hareket etme kararı aldık ve birleşme yoluna gittik. Bir takımımız Süper Amatör de, bir takımımız ise 1.Amatör’de Mustafakemalpaşa’yı temsil edecek. Alt yapı takımlarımız kişisel gelişimlerini tamamlamaları ve Türkiye şampiyonalarında Mustafakemalpaşa’yı temsil noktasında MKP2014 bünyesinde çalışacaklar. Buradan yetişen gençlerimiz sırasıyla üst liglerde mücadele edecekler. Bu çalışmalar esnasında bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan’a, mülki amirlerimize, esnafımıza ve sporsever halkımıza teşekkür ediyorum. Her şey Mustafakemalpaşa Spor için.”

 

‘Tesisleşmenin meyvesini alacağız’

 

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise geçmişte büyük başarılar kazanan Mustafakemalpaşa Spor’un bu anlaşmayla birlikte yeni bir ruh ve anlayışla zirve basamaklarını kararlılıkla çıkacağına inandığını söyledi.

2009 yılından bugüne Mustafakemalpaşa’da büyük tesisleşme hamlelerinin bir bir hayata geçtiğini kaydeden Başkan Sadi Kurtulan; “ Büyükşehirle birlikte özellikle son üç yılda sporun altyapısı için 50 milyon TL’lik bir yatırım yapıldı. Şükrü Erdem Tesisleri yenilendi, hemen yanına yeni bir modern tesis daha yapıldı. Stadyumun eksikliklerini tamamlayarak kulüplerimizin hizmetine sunduk. Akar Sahası’nın da tapusunu aldık. Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri’nde ise inşaat hızla sürüyor. Tüm bu yatırımlar sporcu bir gençlik yetiştirmek için hayata geçiriliyor. Şimdi bunların meyvelerini birlikte alacağız. Gençlerimize spor ahlakını mutlaka kazandırmalıyız. Kaybettiğimiz zaman kazanan ekibi tebrik edebiliyorsak, rekabeti sahada bırakabiliyorsak güzel bir davranış ahlakına sahip oluyoruz. Kulüplerimizin varlığı hem çocuklarımızın sporla ilgilenmesine hem de birbirleriyle dayanışmasına olanak sağlıyor. Mustafakemalpaşa Spor ruhuna sahip çıkan kulüp yöneticilerimizi tebrik ediyorum.Belediye olarak sporun tüm dallarında faaliyet gösteren kulüplerin ihtiyaçlarını belirleyerek, imkânlarımız dâhilinde destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …