Home FOTO GALERİ 5. UFKA YOLCULUK BILGI VE KÜLTÜR YARIŞMASI BURSA ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

5. UFKA YOLCULUK BILGI VE KÜLTÜR YARIŞMASI BURSA ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

- Guncellenme Tarihi: 4 Mayıs 2017 15:19
4 min read
5. UFKA YOLCULUK BILGI VE KÜLTÜR YARIŞMASI BURSA ÖDÜLLERİ DAĞITILDI için yorumlar kapalı
0

BURSA– Uluslararası olarak düzenlenen ve bu yıl Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından gerçekleştirilen 5’inci Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nın Bursa ayağında ödüller sahiplerini buldu.

İrfan Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından Bursa sürecinin düzenlediği ve ‘Yola çıkmak isteyene, yol açık’ mesajı ile her kesimden insanın davet edildiği, Kur’an-ı Kerim Meâli konulu 5’inci Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nın Bursa ayağında A, B, C, D kategorilerinde ödüller sahiplerine dağıtıldı. Merinos AKKM Osmangazi Salonu’nda yoğun katılımın sağlandığı ödül törenine Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalletin Torun, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Niltur Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bodur, İrfan Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Bursa İl Koordinatörü Salih Aslan katıldı.

BU YIL BURSA’DAN 23 BİN 400 KİŞİ YARIŞMAYA BAŞVURDU

Yaklaşık 23 bin 400 yarışma için bu sınavlara müracaat ettiğine dikkat çeken İrfan Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Bursa İl Koordinatörü Salih Aslan, “Türkiye ölçeğinde 5’incisi yapılan cezaevindeki mahkûmların da iştirak edebildiği ve 8 farklı kategoride organize edilen yarışmaya; ‘Ben rabbimin kitabını okumak istiyorum. Okumam lazım gündemime Kuran-ı almalıyım’ diyen, 580 bin kişi müracaat etti. Bursa ölçeğinde ise farklı kategorilerden toplam 23 bin 400 yarışmacı sınav için başvurdu. Yarışmanın sınavları kentimizde 92 noktada gerçekleştirildi. Bu zamana kadar 5’i cezaevinde, ikisi üniversitelerin sınav salonlarında ve milli eğitime bağlı 17 ilçede bulunan okullarda yarışmanın ödül törenlerini düzenledik” dedi.

 

BÜYÜK ÖDÜL NİLTUR’DAN

Tiyatro Külliye’nin sergilediği tiyatro oyunun ardından yaş aralığına göre A, B, C olarak sınıflandırılan kategorilerde birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye ise bin TL değerindeki hediye çekleri sahiplerine verildi. Büyük ödülün Umre seyahatinin olduğu D kategorisinde ise birinciye Niltur’un Umre seyahati çeki takdim edilirken, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye ise 2 bin TL değerindeki hediye çekleri kazananlara dağıtıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…