Home FOTO GALERİ Bursa’da Tiyatro Zamanı

Bursa’da Tiyatro Zamanı

- Guncellenme Tarihi: 3 Mayıs 2017 14:23
3 min read
Bursa’da Tiyatro Zamanı için yorumlar kapalı
0
  1. Meslek Tiyatroları Festivali’ne Geri Sayım Başladı

– Osmangazi’de Tiyatro Festivali Başlıyor

 

Osmangazi Belediyesi’nin düzenleyeceği ‘1. Meslek Tiyatroları Festivali’ başlıyor. Meslek tiyatrolarını şehirle buluşturan Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın kültür sanat hayatına da farklılık getirecek bir ilke daha imza atıyor. Festival kapsamında tiyatronun yaygınlaştırılması ve vatandaşın sanatla bütünleştirilmesi amaçlanarak geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.

 

Akpınar Kültür Merkezi’nde gösterilecek oyunlar, hafta boyunca ücretsiz olup hafta boyunca her akşam 20.00’da izleyicileriyle buluşacak. Meslek örgütleri, odalar, firma ve işyerleri çatısı altında faaliyet gösteren tiyatro toplulukları, Osmangazi Belediyesi ‘1. Meslek Tiyatroları Festivali’ ile Bursalı sanatseverlerle bir araya getirecek. 9-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde, Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu, Bursa Tabip Odası, Bursa Barosu, Bursa Bosch, İstanbul Bosch, Yazaki Gemlik ve UEDAŞ tiyatro toplulukları sahne alacak.

 

Festival Gelenekselleşecek

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu özel festivali düzenleyecek olmaktan dolayı heyecanlı ve gururlu olduklarını belirterek, “Bu yıl ilk kez düzenleyeceğimiz festivali geleneksel hale getireceğiz. Festivalin Bursa’nın kültür sanat hayatına da renk katacağı ve sanatın vatandaşa ulaşacağı bir organizasyon olacağını düşünüyorum. Şehirler için tiyatrolar, sanatsal etkinlikler çok önem taşıyor. Osmangazi Belediyesi olarak da sanatın her alanını desteklemenin bilincini yaşıyoruz. Bu yıl ilkini yaşayacağımız festivalin önümüzdeki yıl yarışma formatında gerçekleştirerek, ‘En İyi Yapım’, En İyi ‘Kadın Oyuncu’, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dallarında ödül vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…