Home FOTO GALERİ GEMLİK’TE AVNİ ANIL’A SAYGI GECESİ

GEMLİK’TE AVNİ ANIL’A SAYGI GECESİ

- Guncellenme Tarihi: 1 Mayıs 2017 13:35
4 min read
GEMLİK’TE AVNİ ANIL’A SAYGI GECESİ için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi’nin 2017 yılı Kültürel Etkinlikleri kapsamında Gemlik Kent Konseyi ile birlikte organize ettiği Büyük Bestekâr Avni Anıl’a saygı gecesi konseri Türk Sanat Müziği şölenine dönüştü. Türkiye’nin yetiştirdiği usta sunuculardan Mustafa Yolaşan’ın sunumuyla, Şef Yıldırım Bekçi yönetiminde sahne alan İstanbul Divan Musiki Topluluğu Türk Sanat Müziği severlere unutulmaz bir gece yaşattı. Yunus Emre Kültür Merkezinde organize edilen konser izlemeyenlerin çok şey kaçırdığı sanat gecesi olarak tarihe geçti.

Hicaz Peşrev ile başlayan konser, Mustafa Yolaşan’ın usta sunumuyla geceye damga vurdu. Şef Yıldırım Bekçi yönetimindeki koro, Avni Anıl’ın bestelediği hicaz, uşşak, uzzal, suzidil, nihavend ve kürdilihicazkâr makamlarındaki Türk Sanat Musikisi’nin seçkin eserlerini koro ve solo olarak seslendirdi. Şef Yıldırım Bekçi’de finalde muhteşem bir konser verdi. Gemlikli Türk Sanat Müziği severlerin alkışlarla ve ayakta eşlik ettiği konserde, Divan Musikisi Topluluğu Başkanı Perihan Ötügen, Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı ve Gemlik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Turhan’a plaket takdimiyle devam etti.

Gemlik Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı’da, şef Yıldırım Bekçi, Usta sunucu Mustafa Yolaşan ve Topluluk Başkanı Perihan Ötügen’e çiçek takdim ettiler. Şehir dışında olan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın selamını ileterek, konuşmasına başlayan Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, muhteşem gece için Yıldırım Bekçi, musiki topluluğu üyeleri ve Mustafa Yolaşan’a teşekkür etti. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı’da, alkışların ve coşkunun işaret ettiği mesajı aldıklarını ifade ederek, Divan Musiki Topluluğunu bundan sonra da ilçeye davet edecekleri müjdesini verdi. Aynı zamanda Gemlik doğumlu olan Topluluk Başkanı Perihan Ötügen’de, Gemlik’te büyük moral bulduklarını kaydederek, destek veren ve izlemeye gelen herkese teşekkür etti. Gecenin sürprizlerinden biri de, konser sonu öncesinde Mustafa Yolaşan’ın da usta bestekar Yusuf Nalkesen’in şarkılarını icra edip, Yıldırım Bekçi konserine eşlik etmesi oldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüferli Miniklerden Renkli Gösteriler

Nilüfer Belediyesi Burak Berk Anaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bay…