Home FOTO GALERİ MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ 1 MAYIS’I KÜTAHYA’DA KUTLUYOR

MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ 1 MAYIS’I KÜTAHYA’DA KUTLUYOR

- Guncellenme Tarihi: 30 Nisan 2017 13:00
6 min read
MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ 1 MAYIS’I KÜTAHYA’DA KUTLUYOR için yorumlar kapalı
0

MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ 1 MAYIS’I KÜTAHYA’DA KUTLUYOR

BURSA- 1 Mayıs’ta emeğin kahramanları kamu çalışanları ve işçilerle birlikte Kütahya’da olacaklarını belirten Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tarihin ilk toplu sözleşmesinin yapıldığı Kütahya’da kavgayla veya çatışmayla değil; çalışanların sorunlarını ve çözüm önerilerini alanlarda haykırarak kutlayacağız” dedi.

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, sendika binasında düzenlediği basın açıklaması ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Memur-Sen ailesi olarak bu yıl ‘Birlikte Örgütlendik Örgütlenerek Güçlendik’ teması ile Kütahya’da olduklarını ifade eden Başkan Numan Şeker, “Bizler her zaman 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne, bir kavga ve çatışma değil, tüm çalışanların sorunlarının ele alındığı ve çözüm önerilerinin haykırıldığı bir gün olarak baktık. Bu anlayıştan ötürü de 1 Mayıs’ı, coşkuyla, neşeyle birbirimizi kucaklayarak, anlayarak, daha çok birbirimize saygı duyarak kutlamaktan yanayız. Senelerdir de 1 Mayıs’ı bu şekilde kutlamaya devam ediyoruz. Geçen yıl Kahramanmaraş’ta kutladığımız 1 Mayıs’ı; bu sene, dünyanın ilk toplu iş sözleşmesi olan ve 1766 yılında imzalanan ‘Fincancılar Anlaşması’nın yapıldığı Kütahya’mızda kutlayacağız. Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği olarak bizler de tüm üyelerimizle Kütahya’da Zafer Meydanı’nı dolduracağız. Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu örgütü olarak gerçekleştireceğimiz etkinlikle de Zafer Meydanı’nda bayram havasında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayacağız” diye konuştu.

“TOPLU SÖZLEŞME MASASI BİR KAZANIM VE FIRSAT MASASI”

Ağustos ayında gerçekleştirilecek toplu sözleşme masasını bir kazanım ve fırsat masası olarak gördüklerini söyleyen Numan Şeker, “Toplu sözleşme masası bizim için çok değerli ve anlamlı. Çünkü önceden toplu görüşme vardı. Memur-Sen’in haklı mücadelesi ile 12 Eylül 2010 tarihinde anayasada yapılan kısmi değişiklikle, anayasal değişiklikle memurlar ve sendikalarımız toplu sözleşme hakkını anayasal bir hak olarak aldı. 2012, 2013, 2015 toplu sözleşme süreçlerinde olduğu gibi 2017 yılında, 2018 ve 2019 yıllarında, bütün memurlarımızın sosyo-ekonomik haklarını kapsayacak bir toplu pazarlık masasına gidiyoruz. İnşallah 15 Mayıs’ta sendikal seçimlerine hedeflediğimiz 1 milyon 111 bin 111 üye sayısına ulaşarak, masanın başında yerimizi alacağız. Sendikamızın önceliği hiç kuşkusuz 4C’li, 4B’li ve kamuda işçi statüsünde çalışanlara kadro olacak. Bir tarafta sosyal haklar, bir tarafta mesleki haklar, öbür taraftan emeklilerimize yansıyan hakları komple masaya taşıyarak, toplu sözleşmede hem emeklimizin hem çalışanımızın hem de üyemizin ve bütün çalışma hayatındaki kardeşlerimizin mutluluğu için gereken gayreti göstereceğiz” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “İş güvencesiz, esnek ve kuralsız çalışma uygulamalarının çalışma hayatını kuşatmasına izin vermeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyor, herkesi, ‘saygın iş’ ilke ve uygulamalarını hakim kılmak noktasında kararlı olmaya davet ediyoruz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…