Home FOTO GALERİ Tanyol: Şair olmak benim kaderimdi

Tanyol: Şair olmak benim kaderimdi

- Guncellenme Tarihi: 26 Nisan 2017 14:13
3 min read
Tanyol: Şair olmak benim kaderimdi için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Şairin Şiir Evreni söyleşisinde okurlarıyla buluşan Tuğrul Tanyol, “Şair olmak benim kaderimdi” dedi. Slogan şiire karşı olduğunu söyleyen Tanyol, Orhan Veli’nin şiirdeki sadeliğine hayranlık duyduğunu ifade etti.


Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün düzenlediği  “Şairin Şiir Evreni” etkinliğinde 1980 kuşağı Türk şiirinin öncülerinden biri olan Tuğrul Tanyol okurlarıyla buluştu.

Şiirleriyle edebiyata damga vuran Tanyol, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde bulunan Şiir Kütüphanesi’nde, keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Cenk Gündoğdu’nun sorularını cevaplandıran Tanyol, şair bir baba ve şiir dünyasından insanlar arasında büyüdüğü için şair olduğunu söyledi. “Şair olmak benim kaderimdi” diyen Tanyol, “Babam, ben küçükken Orhan Veli, Nâzım Hikmet, Yaşar Kemal şiirleri okurdu. Ben ilk şiirimi 1970 yılında yazdım. Şair ve şiirlerle büyüyen biri olarak şair olmak benim için kaçınılmazdı” dedi.

“SLOGANLA ŞİİR YAZILMAZ”

Türkiye’de şiir eleştirisinin yeni yeni başladığını kaydeden Tanyol, “Sloganla şiir yazılmaz. Slogan düşüncenin ifadesidir. Yazı yazdıkça yazarsınız. Ara verirseniz yazmaya yazacak bir şey bulamaz hale gelirsiniz. Şiir sanattır ve güzel olmak zorundadır. Ben slogan ve angaje şiire karşıyım. Orhan Veli’nin sadeliğine hep hayranlık duymuşumdur. Yazdıkça ben de şiirlerimde sadeleşmeyi yakaladım” diye konuştu.

Topluluk karşısında şiir okumayı sevmediğini kaydeden Tanyol, “Burada kitabımdan şiir okuyacağım. Ama bu hayatımda ikinci kez kalabalığa karşı şiir okumamdır” diyerek, “Toplu Şiirler” ve yeni çıkacak olan “Ansızın Yaz” adlı kitaplarından şiirler okudu.

Söyleşi sonunda Nilüfer Belediye Başkan Danışmanı Dr. Sibel Özer, Tanyol’a Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına teşekkür ederek özel tasarım portresini armağan etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…