Home FOTO GALERİ Üniversiteli gençlerden turizm gezisi

Üniversiteli gençlerden turizm gezisi

- Guncellenme Tarihi: 25 Nisan 2017 13:47
4 min read
Üniversiteli gençlerden turizm gezisi için yorumlar kapalı
0

Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla Mustafakemalpaşa’da bir günlük doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Uludağ Üniversitesi Turizm Otelcilik ve Turizm Seyahat Hizmetleri Bölümü’nde eğitim gören 25 kişilik öğrenci kafilesi, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Bursa Turizm Müdürlüğü’nün daveti üzerine Mustafakemalpaşa’ya çıkarma yaptı.

U.Ü. Sosyal Bilimler Meslek Yüksel Okulu Öğretim Görevlisi ve Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölüm Başkanı Melih Serengil önderliğinde Mustafakemalpaşa’ya gelen öğrenciler, doğa yürüyüşü öncesi Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı ziyaret etti.

‘Önceliğimiz doğayı korumak’

 

Adnan Menderes Meydanı’nda öğrencilerle sohbet eden Başkan Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa’nın başta Suuçtu Şelalesi olmak üzere Tümbüldek Kaplıcaları, Suçıkan Mesire Yeri, Ayvaini Mağarası ve Paşalar Arkeolojik Kazı Alanı gibi doğa, kültür ve tarihi bölgelere sahip olduğunu söyledi.

Başkan Kurtulan; ” Mustafakemalpaşa, %60’ı ormanlık alanla kaplı çok özel bir bölgedir. Keşfedilecek çok yeri vardır. Üzerinde durduğumuz en önemli husus, doğaya sahip çıkmak ve çevreyi korumaktır. Bunu yaparken doğal yaşamı insanın hayatına katmanın önemini biliyoruz. Spor, sanat, kültür ve diğer aktivitelerle insanları bir araya getirmenin çabası içindeyiz. Bunun için özellikle yürüyüş ve bisikleti önemsiyoruz. Sahip olduğumuz kültürel varlıkları da geleceğe taşımak için projelerimize devam ediyoruz. Öğrencilerimizi bir kültür ve turizm elçisi olarak görüyoruz. Bu güzelliklerin tanıtımında gençlerimize büyük roller düşüyor ” dedi.

U.Ü. Sosyal Bilimler Meslek Yüksel Okulu Öğretim Görevlisi Melih Serengil ise Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a davetlerinden dolayı teşekkür etti.

Serengil; ” Öğrencilerimizin hepsi yakında birer turizm elçisi olacak. 2017 yılı Turizm Haftası kapsamında 25 öğrencimizle

birlikte Mustafakemalpaşa’nın güzelliklerini ve doğal özelliklerini hem tanıma hem de tanıtma imkanı bulmaktan dolayı mutluyuz ” dedi.

Üniversiteli gençler gezi kapsamında Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı’nda bir doğa yürüyüşü yaparken bölgenin güzelliklerini görme imkanı buldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Biz Gençlerimize Güveniyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gen…