Home FOTO GALERİ EBELER HAFTASI ZİYARETLERLE BAŞLADI

EBELER HAFTASI ZİYARETLERLE BAŞLADI

- Guncellenme Tarihi: 25 Nisan 2017 14:09
2 min read
EBELER HAFTASI ZİYARETLERLE BAŞLADI için yorumlar kapalı
0

21 Nisan 28 Nisan tarihleri arasında kutlanan Ebeler Haftası ziyaretlerle başladı. Gemlik Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ilçedeki 6 sağlık ocağının yanı sıra, sağlık merkezlerine ziyaretlerde bulunarak, ebelerin haftalarını kutladılar.

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Türe ve Kadın Meclisi üyeleri, bu anlamlı haftada ebelere çiçek takdim ederek, takdirlerini sundular. Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Türe, günün anlam ve önemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türe, Dünya’nın en eski mesleklerinden birisi olan “Ebelik Mesleğinin önemine dikkat çekmek için dünyada ve ülkemizde her yıl 21-28 Nisan tarihleri arasında “Ebeler Haftası” kutlandığını ifade etti.

Gemlik Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Türe, “Ebeler; doğum eylemini gerçekleştirmenin yanında ana-çocuk sağlığı, doğum öncesi ve doğum sonrası anne ve bebek bakım hizmetleri, anne ve bebekle ilgili koruyucu tedbirler, tıbbi önlemlerin alınması, gerekli hallerde ilkyardım ve acil önlemlerin alınması hizmetlerini de yürütürler. Yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olan, doğum ağrısı çeken bir annenin acılarını dindiren, aileye “istek ve özlemle beklenen birisinin katılmasını sağlayan” ve bu mucizevî olaya tanıklık etmenin gururunu yaşayan ebeler, bu sebeple toplum içinde saygın bir yer edinmiştir. Tüm ebelerimizin haftalarını kutluyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…