Home FOTO GALERİ Başkan Bozbey koltuğunu Elanur’a devretti

Başkan Bozbey koltuğunu Elanur’a devretti

- Guncellenme Tarihi: 22 Nisan 2017 17:07
6 min read
Başkan Bozbey koltuğunu Elanur’a devretti için yorumlar kapalı
0

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamını 4. sınıf öğrencisi Elanur Saydı’ya devreden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza güveniyoruz. Onların, iyi birer yurttaş olabilmeleri için kurum olarak çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu bir günlüğüne çocuklara bıraktı. Başkan Bozbey’in koltuğunu bu yıl Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Elanur Saydı devraldı. Saydı, koltuğu devraldıktan hemen sonra da ilk konuklarını ağırladı.

Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu’nun Çocuk Şenliği projesi kapsamında Bosna Hersek ve Sırbistan’dan Bursa’ya gelen öğrencileri Başkan Bozbey ile birlikte kabul eden Elanur Saydı’nın heyecanı büyüktü.

Elanur Saydı, ellerinde Türk bayrakları ve yöresel kıyafetlerle gelen  konuk öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak dostluk, kardeşlik ve barış mesajını paylaştı.

İLK TALİMAT PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ’NE

Başkan Bozbey’in ‘Nilüferliler için ne tür çalışmalar yapmak istersin?’ sorusuna Elanur Saydı, çocukların özgürce oynayabileceği alanlar ile yetişkinler için sosyal aktivitelerde bulunabilecekleri alanlar yapmak ve fidan dikmek istediğini belirtti. Daha sonra Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nü arayan Elanur Saydı, uygun alanlara fidan dikilmesi talimatı verdi.
Makamını çocuklara bıraktığı için temsil ettiği tüm çocuklar adına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür eden Elanur Saydı, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet tarihinin en anlamlı günlerinden biri olan 23 Nisan’ı biz çocuklara armağan etti. Çocuklara adanan tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı dünyadaki tüm çocuklarla paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Başta Atatürk olmak üzere ulusal egemenliğimiz için çalışan, yol gösteren hatta bu yolda canlarını feda eden dedelerimize ve ninelerimize minnettarız” dedi.

Nilüfer’in demokrasi, barış, kültür sanat, spor ve aynı zamanda çocuk dostu bir kent olduğunu belirten Saydı, “Biz çocukların

en önemli işi oyun oynamak ve doğayla baş başa olmak. Biz çocuklar istediğimiz gibi oyun oynayabilmeliyiz. Çünkü yurt sevgisi, doğa sevgisi ile başlar. Doğayı gözlemlemeye ihtiyacımız var. Yetişkinlere de bizi gözlemlemelerini ve örnek almalarını tavsiye ediyorum. Çünkü biz çocuklar, dünyaya ön yargıyla bakmayız, farklılıkları sorun etmeyiz. Birlikte olmak bizim için yeterlidir” şeklinde konuştu.

BOZBEY: ÇOCUKLARIMIZA GÜVENİYORUZ

Nilüfer Belediyesi olarak çocukların iyi bir yurttaş olabilmelerini önemsediklerini ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Mustafa Bozbey de, “Çocuklarımızın, iyi bir yönetici olması geleceğimiz açısından çok önemli. Her 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda olduğu gibi bu yıl da koltuğumuzu çocuklara devrettik. Çocuklarımız, gelecekte Elanur gibi başkan, meclis üyesi, yönetici milletvekili olacaklar. Geleceğimiz olan çocuklarımıza güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Dostluk ve kardeşlik rüzgarlarının estiği bu özel günde Bosna Hersek ve Sırbistan’dan gelen öğrenciler de memnuniyetlerini dile getirdi.

Ziyaretin sonunda Bosna Hersek ve Sırbistan’dan gelen öğrenciler ile  Nilüfer Belediye Başkanlığı’nı devralan Elanur Saydı birbirlerine günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Sedat Yalçın’ın Uydu Kent Projesiyle Bambaşka Bir Bursa Geliyor

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın; kentte yaşam ka…