Home FOTO GALERİ BTSO MESYEB, Mesleklerin Geleceğinin Teminatı Oldu

BTSO MESYEB, Mesleklerin Geleceğinin Teminatı Oldu

- Guncellenme Tarihi: 21 Nisan 2017 14:09
8 min read
BTSO MESYEB, Mesleklerin Geleceğinin Teminatı Oldu için yorumlar kapalı
0

MESYEB 2017’de 30 Bin Çalışanın Mesleki Yeterliliğini Ölçecek

 

BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök;

“Mesleki Yeterlilik Belgesini Almak İsteyenler MESYEB’den Faydalanmalı”

 

Türkiye’nin katma değerli üretiminin mimarı olan nitelikli iş gücünün uluslararası standartlara taşınmasına öncülük eden BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), 2017 yılında 30 bine yakın çalışanı belgelendirmeyi hedefliyor. BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, MESYEB’in 2 yılda ulusal bir marka haline geldiğini belirterek, “Merkezimiz mesleklerin geleceğinin teminatı oldu” dedi.

 

Mesleki yeterlilik belgelendirme kapsamında Bursa iş dünyasından gelen talepler doğrultusunda BTSO öncülüğünde 2014 yılında kente kazandırılan MESYEB, 64 ayrı meslekte yetkilendirmesini başarıyla tamamlamasıyla birlikte Türkiye’de ses getiren çalışmalara imza atmaya devam ediyor. İş dünyasına yerel ve küresel ekonomide rekabet gücüne güç katan BTSO MESYEB, 2 yılda sadece Bursa’ya ve bölgesine değil, Türkiye’nin birçok kentine de hizmet veren bir yapıya kavuşmayı başardı.

 

MESYEB, MESLEKLERİN GELECEĞİNİN TEMİNATI OLDU

Sınav ve belgelendirme kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük kuruluşu olan BTSO MESYEB, 2016 yılında sadece 7 ayda 6 bine yakın sınav gerçekleştirdi. Türkiye’nin nitelikli istihdamını uluslararası niteliklere taşınmasına öncülük eden merkez, stratejik özellik taşıyan kilit sektörlerde de mesleki yeterlilik ve belgelendirme gedçekleştiriyor. MESYEB, bugün otomotivde 21 meslek, metal-makinede 21 meslek, inşatta 14 meslek, enerji de de 8 meslekte sınav ve belgelendirme yaparak, sektörlerin nitelikli büyümesine katkı sağlıyor.

“MESYEB ULUSAL BİR MARKA HALİNE GELDİ”

MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, mesleki yeterlilik belgelendirme sisteminin nitelikli iş gücüne güç kattığını söyledi. Şu an Türkiye’de 48 meslekte zorunluluğun sürdüğünü ifade eden Karakök, zorunlu meslek sayısının önümüzdeki günlerde 100’ün üzerine çıkmasının beklediklerini vurguladı. Genel Müdür Karakök, Bursa iş dünyasının talepleri doğrultusunda hayata geçirilen BTSO MESYEB’in sadece Bursa’da değil, ulusal ve uluslararası sermaye şirketleri tarafından da yoğun ilgi gördüğünü ifade ederek, “Merkezimiz kısa bir süre içerisinde ulusal bir marka haline geldi. Merkezimizin kurulmasından 2 yıl gibi kısa bir sürede bu noktaya ulaşmasında bizlere yaptıkları katkılar ve liderlik için BTSO Başkanımız Sayın İbrahim Burkay ve değerli yönetim kurulumuza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


“KATMA DEĞERLİ ÜRETİME GÜÇ KATIYOR”

MESYEB’in Türkiye ekonomisinin temeli olan mesleklerin, dünyada normlarına ulaşmasını sağladığını ifade eden Ramazan Karakök, “Hedefimiz, ekonomik büyümeye liderlik eden sektörlerimizin nitelikli insan kaynağına güç katarak, ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşmasını sağlamaktır” diye konuştu.

2017 YILI HEDEFİ: 30 BİN BELGELENDİRME

Genel Müdür Karakök, mesleki yeterlilik sınavına giren çalışanların sınavda başarılı olmaları durumunda sınav ve belgelendirme ücretlerinin iade edildiğini de vurguladı. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki BUTGEM yerleşkesi yanında merkezin kapasitesini geliştirmek amacıyla yeni MESYEB hizmet binasının hizmete açıldığını ifade eden Karakök, MESYEB’in bugüne kadar binlerce çalışanın mesleki yeterliliğini ölçtüğünü de vurguladı.

Karakök, MESYEB’in yıl sonuna kadar 30 bin çalışanın mesleki yeterliliğini ölçmesini hedeflediklerini belirtti. Bursa iş dünyası olarak ülke ekonomisine güç katan işletmeleri ve çalışanları MESYEB’den yararlanmaya davet eden Ramazan Karakök, “5 sektör 64 ayrı meslekte sınav ve belgelendirme tecrübesine sahip merkezimiz, Türkiye’nin iş sağlığı ve güvenliği kimliğine güç katmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

“BAŞVURUDA GEÇ KALMAYIN”

BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, başta İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Samsun, Tekirdağ, Balıkesir, Elazığ, Afyon, Eskişehir, Uşak, Antalya ve Manisa olmak üzere Bursa dışındaki illere de meslek standartlarının yükseltilmesi konusunda öncülük ettiklerini de söyledi. Asansör sektöründe çalışan personele yönelik eğitim ve sınav programı gerçekleştirdiklerini de ifade eden Karakök, “Firmalarımız, mesleki yeterlilik belgesi ihtiyacı olan çalışanlarının belirlenerek, bir sınav programı belirlenmesi için kuruluşları ile ilgili gerekli mesleki analizleri yaptırmak üzere geç kalmadan MESYEB’e başvurmaları gerekmektedir” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…