Home FOTO GALERİ BUÇAD, ÇEŞİTLİLİK ZİRVESİNE HAZIR

BUÇAD, ÇEŞİTLİLİK ZİRVESİNE HAZIR

- Guncellenme Tarihi: 19 Nisan 2017 14:50
8 min read
BUÇAD, ÇEŞİTLİLİK ZİRVESİNE HAZIR için yorumlar kapalı
0

BURSA- Bilgide ve Uygulamada Çeşitliliği Destekleme Derneği (BUÇAD), 5 Mayıs 2017’de düzenlenecek ‘Çeşitlilik Zirvesi’ni basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

Crowne Plaza’da düzenlenen basın toplantısında konuşan BUÇAD Başkanı Başak Yeğin Biçer,  BUÇAD’ın misyonunu basın mensuplarıyla paylaştı. Toplumda birey olarak herkesin, kültürüyle, geçmişiyle, eğitimiyle birbirinden farklı ve değerli olduğuna inandıklarını ifade eden Biçer, “Bizler insanların tüm farklılıkları ile iş hayatında verimliliği ve yaratıcılığı destekleyeceğine inanıyoruz. Amacımız görünen ve görünmeyen farklılıkların ötesinde kişinin toplumda ‘kendi’ olarak değer bulmasını desteklemek. Bugün 45 kişi ile faaliyetlerini sürdüren bir derneğiz. Hepimiz iş hayatındayız. İş hayatında en fazla nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü global ekonomide iyileşme istihdamdan, bireylerin üretime yaptığı katkılardan ve inovasyondan geçiyor. Bir ülkenin refah seviyesi iş gücüne katılım oranı ile ölçülüyor. Cinsiyet, dil, din, ırk, düşünce farklılıklarından arındırılmış olarak kişiler nitelikli iş gücü olarak yer alırsa, bu ülkede yaratıcılıktan, verimlilikten, gelişimden, aydın gelecekten daha rahat bahsedebiliriz. Çeşitlilik kavramının iş hayatında geçerli olması ve faydalarının görülmesi, yaratıcılık ve toplumsal barış gibi kavramlara da destek sağlayacaktır. Bizler bu motivasyonla yola çıktık” dedi.

3 YILDA NİTELİKLİ FAALİYETLER GERÇEKLEŞTİRDİK

3 yıl gibi kısa bir sürede “Engelsiz Bakış” ve “Eşit Bakış” fotoğraf sergileri, “Farklılıklar Engel Değil” projesi, firmalara verilen “Çeşitlilik Nedir” seminerleri, Uludağ Üniversitesi ve Karmer ile bu dönem 3.’sü gerçekleştirecek öğrencilere yönelik “İş Hayatına Hazırlık” programı, “Fark Yaratan Sohbetler” gibi nitelikli projelere imza attıklarını kaydeden Biçer, şöyle devam etti: “Dünya bir yere gidiyor. Biz de ülke olarak dünya ile aynı yöne gitmek istiyorsak tüm parametreleri doğru şekilde okuyup aktif bir plan gerçekleştirmememiz gerekiyor. Çeşitlilik de bu planın en önemli parçası. Bu kadar genç bir dernek olmamıza rağmen çeşitlilik zirvesi için yola çıktık. Çeşitlilik bizim Anadolu’da yüzyıllardır bildiğimiz bir kavram. İş hayatında ABD’de ırkçılığa karşı ve Avrupa’da ise farklı işgüçlerine duyulan ihtiyaç ile son dönemde gündemde olmaya başladı. BUÇAD, Bursa için yeni bir dernek. Yerel olarak başlayıp ulusal olarak nefes gücü yettiğince var olacak, tüm Türkiye’ye yayılmasını arzu ettiğimiz bir oluşum. 5 Mayıs’ta düzenleyeceğimiz zirve ile hedefimiz, çeşitlilik kavramını tanıtmak için bu işi çok iyi bilenler, firmalarında uygulayanlar, akademisyenler, toplumda ve sosyal hayatta öne çıkan kişiler ile bilgi paylaşımı. Bu paylaşım ile hedefimiz sesimizin daha gür çıkması ve etki alanımızın artması.”

 

KAYIT İŞLEMİ İÇİN BİR ÇOCUK HİKAYE KİTABI YETERLİ OLACAK

5 Mayıs 2017’de Crowne Plaza’da gerçekleştirilecek Çeşitlilik Zirvesi’nde Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Tav İşletme Hizmetleri Genel Müdürü Bora İşbulan, IPPA İstanbul Pozitif Psikoloji Akademisi Kurucusu ve Direktörü Fatmanur Erdoğan, LC Waikiki İK Direktörü Gökhan Denizhan, TOFAŞ İletişim Direktörü Güray Karacar, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, Ford Otosan İK Direktörü Nursel Ölmez Ateş, Taysad Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı, Oyak Renault İK Direktörü Tolga Görgülü, Valeo Otomotiv Sanayi Genel Müdürü Tuna Arıncı ve Psikolog Yazar Üstün Dökmen konuşmacı olarak katılacak. Üç oturum ve bir panelin gerçekleştirileceği zirvede Çeşitlilik Ödülleri de sahibini bulacak. Bedelsiz olan ve kayıt işleminin web sayfası cesitlilikzirvesi.com adresinden yapılabileceği bu organizasyona katılım için,  ihtiyacı olan ilk öğretim okul çağındaki öğrencilere hediye hikaye kitabı getirmek yeterli olacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …