Home EĞİTİM Barış için Müzik Orkestraları 23 Nisan konserinde buluşuyor

Barış için Müzik Orkestraları 23 Nisan konserinde buluşuyor

- Guncellenme Tarihi: 19 Nisan 2017 14:42
6 min read
Barış için Müzik Orkestraları 23 Nisan konserinde buluşuyor için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi ve  Barış için Müzik Vakfı iş birliğiyle 7-19 yaş arasındaki çocuklardan oluşturulan 60 kişilik  “Barış için Müzik Nilüfer Orkestrası”, ilk konserini vermeye hazırlanıyor. Koroya,  “Barış için Müzik İstanbul”dan da gelecek 30 çocuk da eşlik edecek.

 

 

Nilüfer Belediyesi’nin, Barış için Müzik Vakfı ile birlikte hayata geçirdiği proje, meyvesini vermeye başladı. Proje kapsamında Bursa’da oluşturulan “Barış için Müzik Nilüfer Orkestrası”,  yaklaşık 10 ay süren çalışmaların ardından ilk konserini, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası’nda vermeye hazırlanıyor.

Barış için Müzik-El Sistema Türkiye kapsamında, 2020 yılına kadar farklı kentlerde kurulacak orkestra ve korolar aracılığıyla 10 bin çocuğa ulaşabilmeyi hedefleyen Barış için Müzik Vakfı ve Nilüfer Belediyesi’nin iş birliğiyle oluşturulan “Barış için Müzik Nilüfer Orkestrası” iki ayrı konser verecek. “Barış için Müzik Nilüfer Orkestrası”ndan 60 çocuk ve gencin yer aldığı koroya, Barış için Müzik İstanbul’dan gelecek 30 çocuk da eşlik edecek.

İlk konser 22 Nisan Cumartesi günü saat 11.30’da Gölyazı Mahallesi’nde Ağlayan Çınar’ın bulunduğu alanda verilecek. Barış için Müzik Vakfı’nda konuk eğitmen olan El Sistema Venezuela kökenli müzisyen Félix Briceño’nun yöneteceği koro, aynı gün saat 14.00’te  Podyum Park’ta ikinci konserini verecek.

3 KORODAN ORTAK 23 NİSAN KONSERİ
“Barış için Müzik Nilüfer Orkestrası”, Bursa’daki iki konserin ardından 23 Nisan Pazar günü de İstanbul’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde, Barış için Müzik İstanbul, Barış için Müzik Adalar Çocuk ve Gençlik Orkestraları ile birlikte konser verecek. 23 Nisan konserinde 150 çocuk aynı sahnede batı müziğinin önde gelen bestecilerinden eserler seslendirecek. Konserde orkestraları, Barış için Müzik Vakfı’nda eğitmen olan El Sistema Venezuela kökenli Félix Briceño yönetecek.

Konserin gişe geliri daha çok çocuğu müzikle buluşturmak amacıyla Barış için Müzik Vakfı’na aktarılacak.

BARIŞ İÇİN MÜZİK NİLÜFER ORKESTRASI

Temel amacı mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak ve barışın sesini müzikle duyurmak olan Barış İçin Müzik Vakfı’nın, Nilüfer Belediyesi iş birliğiyle Bursa’da hayata geçirdiği Barış için Müzik Nilüfer Orkestrası, 2016 yılı Temmuz ayında çalışmalarına başladı. Çocuklar ve gençler, kendilerine sağlanan enstrüman ve eğitmenlerle çok sesli evrensel müzik eğitimi aldı.

Bursa’nın dezavantajlı mahallelerinden biri olan Işıktepe’de, imkânları sınırlı çocuk ve gençlerin ücretsiz müzik eğitim olanağı bulduğu orkestra, yaklaşık 10 aydır çalışmalarını sürdürüyordu.

Her çocuğun sanata katılım hakkı olduğuna ve bu hakka erişimin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğine inanan Mehmet Selim Baki ve eşi Dr. Yeliz Baki’nin özverili çalışmaları ile proje kapsamında bugüne kadar Türkiye’nin farklı kentlerinde 6 bin çocuk ve genç müzikle buluştu. Müziğin iyileştirici, mucizevi gücüyle tanışan çocuklar, eğitimler sırasında kendi yaşamlarının da değişimine şahit oldular

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …