Home FOTO GALERİ 15 Temmuz Şehidinin Fotoğrafları Ziyarete Açıldı

15 Temmuz Şehidinin Fotoğrafları Ziyarete Açıldı

- Guncellenme Tarihi: 17 Nisan 2017 13:37
7 min read
15 Temmuz Şehidinin Fotoğrafları Ziyarete Açıldı için yorumlar kapalı
0
  • Türkiye’nin Ulu Camileri Osmangazi’de Sergileniyor
  • ‘Bir Şehidin Gözünden Mübarek Anadolu’
  • Dündar: “Bu Serginin Çok Farklı Anlamı Var”
  • Dündar: “Tüm vatandaşlarımızı sergiye bekliyorum”

Osmangazi Belediyesi’nin 13’üncüsünü düzenlediği Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri kapsamında hazırlanan ‘Bir Şehidin Gözünden Mübarek Anadolu’ isimli sergi, ziyarete açıldı. Türkiye’deki ulu camilerin gösterildiği sergide, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan sanat tarihi fotoğrafçısı Mustafa Cambaz’ın fotoğrafları, Bursalı sanatseverlerle buluşturuldu.

Soğanlı Kültür Merkezi’nde ziyarete açılan serginin açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkan Vekilleri Abdullah Karadağ ve Abdülkadir Karlık, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda ziyaretçi katıldı. Törene ayrıca, serginin kültür danışmanlığını üstlenen şair-yazar Şaban Abak ile Şehit Mustafa Cambaz’ın eşi ve oğlu da katıldı.

Dündar, “Tarihi ve Kültürel Miraslarımıza Sahip Çıkıyoruz”

Arşiv niteliğinde oluşturulan serginin, bu yıl “Diriliş Ruhu” ile kutlanan fetih şenliklerine ayrı bir anlam katacağını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak tarihi mirasa, kültürel varlıklara sahip çıkma noktasında önemli faaliyetler yapan örnek bir

belediyeyiz. Sportif ve kültürel etkinliklerimize ilişkin ciddi yatırımlar yapıyoruz. Kültürel etkinliklerimizden fetih şenlikleri de belediyemizin 13 yıldır başarıyla bugüne kadar sürdürdüğü ve bir ayı kapsayan etkinlikler günü. Bursa, çıkış noktası olarak her dönem Türk Milleti’ne önemli bir yer edinmiş bir şehir. Osmanlı’nın kuruluşunda olduğu gibi Cumhuriyet’in kuruluşunda da bunu göstermiş. Bizler de o tarihi, bugüne aktarmayı hedefleyen bir çalışmayla 13 yıldır farklı etkinlikler düzenliyoruz. Kendi değerlerimizin değerini bilmiyoruz. Bu değerleri hep dışarıda arıyoruz. Ancak tarihimize baktığımızda pek çok değerlerimiz, başkası tarafından keşfedilmiş ve alınıp götürülmüş. Götürülen yerlerde bunları arıyoruz” diye konuştu.

Serginin kültürel ve sanatsal değerler açısından çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Dündar, “Türkiye’deki tüm ulu camilerin çekildiği 10 bin fotoğraf arasından seçilen fotoğrafları sergiliyoruz. Fotoğrafları çeken kardeşimiz, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit oldu. Allah, mekanını cennet eylesin inşallah. Bu açıdan bizim için de farklı bir anlamı var” dedi.

Dündar, “Tüm vatandaşlarımızı sergiye bekliyorum”

Başkan Dündar, sanatsal fotoğraf çekiminin de ayrı bir ustalık ve incelik gerektirdiğini belirterek, “Fotoğraf çekmek ayrı bir sanat. Herkes fotoğraf çeker, ancak nereden bakacaksın, ışığı nasıl ayarlayacaksın, neyi göreceksin, bu çok önemli. İşte bunu burada görüyoruz. Sanatçılığı görüyoruz. Deklanşöre basmak sanatçılık değildir. Ama burada bunun ne kadar önemli bir sanat olduğunu görüyoruz. Bu vesileyle de Şehit Mustafa Cambaz’ı burada anıyoruz. Allah mekanını cennet etsin. Sergimiz de hayırlı olsun. Hakikaten gelinip 

görülmesi gereken farklı fotoğraflarla, farklı bakış açılarıyla bizim zenginliğimizi aslında sergilemiş oluyoruz. Tüm vatandaşlarımızı sergiye ziyarete bekliyoruz” dedi.

“Şehit Cambaz, Dünya Çapında Olağanüstü Bir Sanatçıydı”

Şair-yazar Şaban Abak da “Şehitler makamına yükselmiş olan kıymetli arkadaşım sanat tarihi fotoğrafçısı Mustafa Cambaz, Yeni Şafak gazetesinde fotoğrafçı olarak tanınırdı. Ancak yakın çevresi onu, hep sanat tarihi fotoğrafçısı olarak bilirdi. Mustafa, dünya çapında bir sanat tarihi fotoğrafçısıdır. Bir sanat eserine, Selçuklu ve Anadolu mimari varlıklarına bir ulu camiye, kervana, türbeye, köprüye bir Osmanlı eserine bir bilim adamı gibi nasıl bir gözle bakılması gerektiğini bilen objektifinin ışığını ona göre ayarlayan olağanüstü bir sanatçıydı” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…