Home FOTO GALERİ KUMLA’NIN DOĞALGAZ HASRETİ SONA ERDİ

KUMLA’NIN DOĞALGAZ HASRETİ SONA ERDİ

- Guncellenme Tarihi: 14 Nisan 2017 14:26
6 min read
KUMLA’NIN DOĞALGAZ HASRETİ SONA ERDİ için yorumlar kapalı
0

Gemlik’in tarihi ve turistik tatil Mahallesi Kumla’nın doğalgaz hasreti sona erdi. Kumla Mahallesi İskele Meydanında organize edilen test çalışmaları sonrasında doğalgaz meşalesi yakılarak, Kumla halkının doğalgaz hasretinin sona erdiği müjdelenmiş oldu. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı ve Belediye Meclis üyesi Ercan Barutçuoğlu’da test çalışmalarını yakından takip ettiler. Kumla Mahalle Muhtarı Abdullah Satı, AKSA Doğalgaz Firması Müdürü Levent Üstüner ve Kumla halkı da doğalgaza kavuşum kutlamalarında yer aldılar.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kumla Mahallesini Doğalgaza kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Göreve geldiğimizde Kumla halkı ile birlikte ilk iş olarak doğalgaz için imza kampanyası başlatmıştık. O dönemde 6 bin imza topladık. Bu talebimizi EPDK ve AKSA doğalgaza ilettik. Gerekli etüt ve proje çalışmalarının ardından Kumla Mahallemize doğalgaz verilmesi kararını çıkardık. Ardından oldukça zorlu bir alt yapı çalışma süreci yaşadık. Sonuçta bugün Kumla Mahallemize doğalgaz vermenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kumla’nın Doğalgaz hasretinin sona ermesiyle birlikte yaşam kalitesinin artacağını vurgulayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ekonomik olarak da emlak ve arsa konusunda da değer kazanılacağını belirtti. Kumla’nın sadece Bursa ve Gemlik’in değil, Türkiye’nin gözde tatil merkezlerinden birisi olduğunu anlatan Refik Yılmaz, “Bugün çok mutluyuz. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na, Bursa Milletvekilimiz İsmail Aydın’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye ve AKSA Müdürü Levent Üstüner’e ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tatil, sakinlik ve huzur Mahallemize değer katacak önemli bir yatırım gerçekleşti” diye konuştu.

AKSA Doğalgaz Müdürü Levent Üstüner’de, doğalgaz hatlarını kademeli olarak devreye soktuklarını anlatarak, testler yapıldığını bildirdi. Borudaki havanın boşaltıldığını ve yüzde yüz gaz elde edilene kadar teknik işlemler gerçekleştirildiğini bildiren Üstüner, “Kumla Mahallesi artık doğalgaza kavuştu. Şu ana kadar 600

abonemiz oldu. Yıl sonuna kadar hedefimiz 4 bin abone yapmak. Ancak biz gerekli alt yapı ve üst yapı çalışmalarımızı Kumla’da bulunan 16 bin konuta göre yaptık. Kumla Mahallemizi doğalgaza kavuşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Test çalışmalarının ardından doğalgaz meşalesini Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Meclis üyesi Ercan Barutçuoğlu, AKSA Doğalgaz Müdürü Levent Üstüner, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık ve Mahalle Muhtarı Abdullah Satı birlikte yaktılar. Kumlalıların da yoğun ilgi gösterdiği tören, alkışlarla sona erdi. Kumla Muhtarı Abdullah Satı, davullu zurnalı törende oyun havalarına eşlik ederek, doğalgaza kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …