Home FOTO GALERİ STK DÜNYASINDA YENİ SOLUK…

STK DÜNYASINDA YENİ SOLUK…

- Guncellenme Tarihi: 13 Nisan 2017 15:10
7 min read
STK DÜNYASINDA YENİ SOLUK… için yorumlar kapalı
0

YENİ DÜNYA VAKFI BURSA TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI…

 

BURSA –Türkiye’de 16 ilde temsilciliği bulunan Yeni Dünya Vakfı’nın Bursa Temsilciliği düzenlenen törenle açıldı.

 

Açılışa; İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Yeni Dünya Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Göksu’nun yanı sıra Bursa’nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Gelecek gençlere emanet

 

Açılış programı Kuran-ı Kerim okuma yarışması Bursa birincisi Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Kuru’nun kuran tilaveti ile başladı. Ardından konuşan Yeni Dünya Vakfı Bursa Temsilciliği Başkanı Tahsin Kara, “Dünyanın geleceği ve özellikle de ülkemizin geleceği gençlere emanet edilecektir. Biz de geleceğin gençlerinin olduğu bugünlerde, şehrimizde, bu gençlerimizin eğitilmesi ve düşüncelerinin zenginleştirilmesi konusunda çaba sarf ediyoruz. Artık zamanın ruhunu yakalayacak iletişim dilinin oluşturulması gerekiyor. Bu vakıf aracılığıyla bir nebze de olsa buna katkı sağlayabilirsek kendimizi huzurlu hissedeceğiz” dedi.

 

Göksu, “Bursa, vakıf cenneti bir ildir”

 

Bursa’nın, vakıf cenneti bir şehir olduğunu belirten Yeni Dünya Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Göksu da, “Çok kıymetli kişilerin katılımıyla vakfımızın temsilciliğini açıyoruz. Bu güzel katılımı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bugün, Yeni Dünya Vakfı’nın Bursa’da düğünüdür. Düğünümüz gerçekten çok güzel geçiyor. Değişik yerlerde vakfımızın merkezlerini açtık ama Bursa’daki coşku farklı” dedi.

Gelecek nesiller için herkese görev düşüyor

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, ülkeyi ve ümmeti geleceğe taşıyacak olanların gençler olduğuna işaret etti. Altepe, “Gençlerin yetişmesi, onlara mesai harcanması, onların eğitimli olması, birikimli olması, vizyoner olması konusunda herkese görev düşüyor. Yeni Dünya Vakfı gibi vakıflarımızın amaçlarından biri de bu. Vakıf sistemini bizler geliştirdik, Batı bizden çok daha iyi uygulamaya başladı. İnşallah bizler de bunu yaygınlaştırıp, gerçek amaçları doğrultusunda kullanarak, geleceğe adımlarımızı atmış olacağız” diye konuştu.

 

Bursa için yeni bir ufuk kapısı

 

Yeni Dünya Vakfı’nın Bursa için yeni bir ufuk kapısı olmasını temenni eden Bursa Valisi İzzettin Küçük ise, “Allah’ın en önemli emirlerinden birisi infak etmek, vermek ve hayır için dağıtmaktır. İyilik için birbirleriyle yarışmaktan doğan bu vakfımızın güzel çalışmalar yapacağına eminim” dedi.

 

Vakıflar değerleri geleceğe taşır

 

Kendisi küçük fakat çağrışımının çok büyük olacağı bir müessesenin açılışına katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren İçişleri Eski Bakanı Ala da, “ Bizim medeniyetimizi özetle deseler ‘Vakıf Medeniyeti’ deriz. Bursa bu noktada bizim medeniyetimizin mücevheridir. Sahip olduğumuz değerleri yarınlara taşıyacak olan vakıflarımıza bir yenisini bugün yapacağımız açılışla kazandırıyoruz. Ben hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından edilen dua ile Yeni Dünya Vakfı Temsilciliği, hizmete açıldı. Protokol üyeleri ve misafirler kesilen kurdelenin ardından vakıf binasını ziyaret etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…