Home FOTO GALERİ Bu sergi Bursa-Gümrü arasında dostluk köprüsü kurdu

Bu sergi Bursa-Gümrü arasında dostluk köprüsü kurdu

- Guncellenme Tarihi: 12 Nisan 2017 14:36
5 min read
Bu sergi Bursa-Gümrü arasında dostluk köprüsü kurdu için yorumlar kapalı
0

“Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı II” kapsamında

gerçekleştirilen “Şehirlerin Buluşması” projesi Nilüfer’de “Mavi Küre” isimli sergi ile hayat buldu. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde açılan sergi Bursa-Gümrü arasında yeni bir köprü kurdu.

 

Anadolu Kültür’ün “Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı II” kapsamında gerçekleştirdiği “Şehirlerin Buluşması” projesinin Bursa ayağı başladı.

Bursa ve Gümrü arasında bir dizi kültür sanat etkinliği aracılığıyla iki şehrin belediyeleri, kültür sanat kuruluşları ve sivil toplum örgütleri arasında diyalog ve iş birliği geliştirmeyi hedefleyen proje kapsamında Bursa’da ilk etkinlik Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirildi. Türk ve Ermeni sanatçıların eserlerinin yer aldığı “Mavi Küre” isimli sergi törenle açıldı.

Serginin açılışına Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Ermenistan Gümrü Belediyesi Kültür Müdürü Artuş Mıkıtysan, Anadolu Kültür Eş Direktörü Eylem Ertürk, Hrant Dink Vakfı ve Türkiye Ermenistan Seyahat Fonu Proje Koordinatörü Nazlı Türker, Türkiye Ermenistan Burs Programı Proje Koordinatörü Zeynep Sungur ile sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Törende konuşan Güney Özkılınç “Biz oradaki işleyişi öğrendik. buradaki işleyişi de gelen konuklara anlattık. Bu tür kültür sanat etkinlikleri aracılığıyla iki ülke arasındaki ilişkilerin daha iyi ilerleyeceğine inanıyorum” dedi.

“BUNDAN SONRA DAHA FAZLA YAKINLAŞACAĞIZ”

Ermenistan’ın Gümrü Belediyesi Kültür Müdürü Artuş Mıkıtstan da “Bugün benim için çok mutlu bir gün. İki ülkenin insanları bir takım şeyler tarafından ayrıştı. Şimdi bazı konularda birleştiğimizi görebiliyoruz. Ön yargılar ve eksik bilgiler bu ayrışmaya neden olan etkenler arasında. Bu sergi zorlukları geçmeye, ilişkileri başka bir noktaya taşımaya yarayacaktır. Bundan sonra daha fazla yakınlaşacağız” ifadelerini kullandı.

Anadolu Kültür Proje Koordinatörü Armine Avetisyan da projenin detaylarını anlattı. Anadolu Kültür’ün sinema, müzik ve görsel sanatlar alanında çalıştığını ifade eden Avetisyan, ”Ermenistan’ın Gümrü kenti ile Bursa’yı bir araya getirmek 

istedik. Kültürel anlamda belediyeleri tanıştırmak, iş birliği oluşturmak için bir platform oluşturmaya çalıştık” dedi.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

30 Nisan’a kadar izlenime açık kalacak olan sergide 12 sanatçının eserleri yer alıyor. Sanatçıların müzik, video ve resimlerinin yer aldığı sergi kimlik, hafıza ve coğrafya gibi konuları gündeme getirmeyi hedefliyor.

“Şehirlerin Buluşması” projesi kapsamında Cag Cambir ve Nida Ateş konser verecek. Ayrıca Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ da Ermeni yazar Hagop Baronyan’ın eseri olan, yönetmenliğini Engin Alkan’ın yaptığı  “Şark Dişçisi’ isimli oyunu Ermenistan’da sahneleyecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …