Home FOTO GALERİ ÇOCUKLAR TİYATROYU SEVDİ

ÇOCUKLAR TİYATROYU SEVDİ

- Guncellenme Tarihi: 10 Nisan 2017 15:15
2 min read
ÇOCUKLAR TİYATROYU SEVDİ için yorumlar kapalı
0

Gemlik Kent Konseyi, Gemlik Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve U.Ü. Hukuk Fakültesi Tiyatro Topluluğu işbirliği ile düzenlenen “Yedi Köyün Yargıcı” isimli çocuk oyunu çocuklardan bol bol alkış aldı.

Asım Kocabıyık Kültür Merkezinde oynanan, çocuklara tiyatroyu sevdirmek ve eğlendirmek maksadıyla düzenlenen, komedi türündeki köy seyirlik oyunu, iki günde dört seans oynandı. İlk Okulların üç ve dördüncü sınıflarına oynanan oyuna, Çınar İlkokulundan 580, Şehit Ethem Yaşar İlkokulundan 360, Abdullah Fehmi İlkokulundan 140, Ali Kütahya İlkokulundan 120 öğrenci ve öğretmenleri katıldı. Oyunun önümüzdeki günlerde sahnesi olan okullarımızda da gösterime devam edeceği belirtildi. Öğrencilerin Asım Kocabıyık Kültür Merkezine taşınmaları ise Borusan A.Ş. tarafından gerçekleştirildi.

 

Oyunun yönetmeni Belgin Bilgin, Gemlik Kent Konseyi ve U.Ü. Hukuk Fakültesi Tiyatro Topluluğu ile geçen yıl başlanan tiyatro faaliyetleri kapsamında oyunun Gemlik halkına sunduklarını ve bu yılda ilkokulların tamamına bu oyunu oynamayı amaçladıklarını belirtti. Bilgin, öncelikli hedeflerinin Gemlik’e hizmet olduğunu ve bu kapsamda da önümüzdeki yıl da, Gemlik Kent Konseyinin organize edeceği en az üç gün sürecek bir tiyatro festivali düzenlemeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi. Bilgin başta Gemlik Belediyesi olmak üzere, Gemlik Kent Konseyine ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne sanata olan katkılarından dolayı teşekkür etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …