Home FOTO GALERİ Âşıklar Mustafakemalpaşa’da atıştı

Âşıklar Mustafakemalpaşa’da atıştı

- Guncellenme Tarihi: 10 Nisan 2017 14:38
2 min read
Âşıklar Mustafakemalpaşa’da atıştı için yorumlar kapalı
0

Orta Asya Türk Cumhuriyetlerden Bursa’ya gelen âşıklar, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğindeki gecede, saz ve sözleriyle unutulmaz bir etkinliğe imza attı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Belediyesi organizasyonuyla düzenlenen ‘Gönül Coğrafyamızdan Gönlümüze Türk Dünyası Âşıkları’ programı, Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan’dan gelen 11 halk ozanı aşığın katılımıyla gerçekleştirildi.

Belediye Düğün Salonu’nda ilgi gören âşık atışmasına; Kırgızistan’dan âşık Gulira, Kazakistan’dan âşık Bekaris, Azerbaycanlı âşıklar Sevil Hıdırova ve Mensure, Türkiye’den ise âşıkTurabi, âşık Abdullah Gizlice, âşık Erol, âşık Mustafa Aydın ile Menteşeli Cengiz ve oğulları katıldı.

Yüzlerce yıllık geleneği yaşatan usta âşıklar; atışma, koçaklama, güzelleme, taşlama ve türkü dallarından sundukları örneklerle salonu dolduran vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Geleneksel atışmaların yanı sıra dünya genelinde son dönemde yaşanan güncel olayları da hicveden âşıklar büyük beğeni kazandı.

Programın ardından âşıkları kutlayarak çeşitli hediyeler veren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “ Kimliğimizin ve kültürümüzün ne kadar güçlü olduğunu hatırladığımız bir gece yaşadık. Geleceği kuranlar, geleneğine sahip çıkanlardır. Bu vesileyle öz benliğimizi korumamızı sağlayan, mecazda manayı gösteren halk ozanı âşıklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…