Home GÜNCEL DSP’DE ÇADIR TİYATROSU…

DSP’DE ÇADIR TİYATROSU…

- Guncellenme Tarihi: 9 Nisan 2017 17:56
4 min read
DSP’DE ÇADIR TİYATROSU… için yorumlar kapalı
0

Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek referandum sürecinde hayır diyen partiler arasında yer alan Demokratik Sol Parti’de akıllara durgunluk veren olaylar yaşanıyor. Parti genel merkezi Bülent Ecevit’ten kalan malları haraç mezat satmaya çalışırken Bursa il yönetiminde ise komedi filmlerini aratmayan senaryolar kulaktan kulağa dolaşıyor.

DSP Genel Merkezi referandum sürecinde “hayır” ittifakında yer aldı. Bu süreçte Genel Başkan Önder Aksakal geçtiğimiz günlerde Bursa’yı ziyaret etti. Ancak DP’nin Genel Başkanı Bursa’da 17 kişiyle karşılandı ve gittiği İznik, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da da yine bir elin parmakları kadar kişinin yer aldığı programlara katıldı. Bursa İl Örgütü Genel Başkanları için 100 kişi bile toplayamadı.

DSP eski Genel Başkan Yardımcısı ve genel başkan adayı olarak görülen Aydın Tümen ise Balıkesir Edremit’in bir mahallesinde aynı günlerde bin 500’ü aşkın kişiyle program yaptı. İki program arasındaki fark Bursa örgütünün başarısızlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Bursa örgütünde İl Başkanı Cahit Akıncı ile ilgili iddialar ise trajikomik bir durumda. İddiaya göre Akıncı, kendisi de Bursa’da yaşayan DSP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul’a giderek sık sık istifa blöfü ile para istiyor, 100- 200 lira ne olursa alıp istifadan vazgeçiyor. Bu iddialara Akıncı’nın ne diyeceği merak ediliyor. İlçe başkanlarının partinin paralarının akıbetiyle ilgili sorularının da cevapsız kaldığı ileri sürülüyor.

Öte yandan DSP Genel Merkezinin partinin mallarını satmak için harekete geçtiği ancak partililerin bir bölümünün buna itiraz ettiği de gelen bilgiler arasında. DSP’nin Bursa’daki Genel Başkan Yardımcılarından Hüseyin Kul’un da partinin mülklerinin satışı yönünde hareket eden gruba destek verdiği ifade ediliyor.

Bakalım Genel Başkanını sadece 17 kişiyle karşılayan ve büyük başarısızlık gösteren Bursa İl Başkanı Cahit Akıncı ve ekibi koltuklarını koruyabilecek mi?


 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …