Home FOTO GALERİ “Vücutta Görülen Benleri ‘Zararsız’ Deyip Geçmeyin!”

“Vücutta Görülen Benleri ‘Zararsız’ Deyip Geçmeyin!”

- Guncellenme Tarihi: 3 Nisan 2017 14:33
5 min read
“Vücutta Görülen Benleri ‘Zararsız’ Deyip Geçmeyin!” için yorumlar kapalı
0

Özel Esentepe Hastanesi Cildiye Bölümü’nden Uzm. Dr. Adnan Öbek:

“Vücutta Görülen Benleri ‘Zararsız’ Deyip Geçmeyin!”

  • Kimi zaman doğuştan gelen, kimi zaman da sonradan oluşarak, vücutta nokta şeklinde ortaya çıkan benler, güneş ışınlarının zararlı etkileri ile birlikte artış gösterebilirken, Özel Esentepe Hastanesi Cildiye (Dermatoloji) Bölümü’nden Uzm. Dr. Adnan Öbek yaptığı açıklama ile birçok kişide görülen irili ufaklı bu benlerin, çoğu zararsız olsa dahi bazılarında cilt kanseri riski olma ihtimalinden dolayı erken müdahalenin önemine dikkat çekti.

Bursa, 03.04.2017 – Vücudun herhangi bir yerinde görülebilen benler, toplum genelinde çoğu kez zararsız olarak düşünülse de benlerin renk ve yapısında yaşanabilen olası değişiklikler, ciddiye alınmadığı takdirde farklı sorunlara da yol açabiliyor.

Kimi zaman doğuştan gelen, kimi zaman da sonradan oluşarak, vücutta nokta şeklinde ortaya çıkan benler, güneş ışınlarının zararlı etkileri ile birlikte artış gösterebilirken, Özel Esentepe Hastanesi Cildiye (Dermatoloji) Bölümü’nden Uzm. Dr. Adnan Öbek yaptığı açıklama ile birçok kişide görülen irili ufaklı bu benlerin çoğu zararsız olsa dahi bazılarında cilt kanseri riski olma ihtimalinden dolayı erken müdahalenin önemine dikkat çekti.

Benler üzerindeki renk ve yapısal değişikliklerin mutlaka önemsenmesi gerektiğini kaydeden Uzm. Dr. Adnan Öbek, bu konuda vakit kaybedilmeden uzman yardımı alınması gerektiğini ifade etti.

Skin cancer

Cerrahi Operasyonun Zararı Yok

Birçok kişide, benlere yönelik cerrahi girişim uygulanmasıyla birlikte benlerin farklı noktalara yayılabileceği veya kötü huylu hale dönüşebileceği yönünde yanlış bir inanışın olduğunu ifade eden Dr. Öbek; “Vücutta bulunan ben, eğer riskli bir durumdaysa vakit kaybetmeden bulunduğu noktadan çıkarılması gerekiyor. Benin yapısı asimetrikse, çevresinde düzensizlik söz konusuyla, açık veya koyu kahve, siyah, mavi, beyaz ve kırmızı gibi farklı renkler bulunuyorsa, benin çapı 5 mm’den büyükse, üzerinde kanama veya kaşıntı başlamışsa, bunlar dünyada görülme sıklığı oranı en hızlı artan kanser türlerinden biri olan ‘Malign Melanom’ lezyonlarına işaret olabilir. Bu gibi durumlarda vakit kaybetmeden bir dermatoloji uzmanına başvurmak gerekiyor” dedi.

Operasyon Günlük Hayatı Etkilemiyor

Vücuttaki benlerin temizlenmesi sürecine de değinen Dr. Adnan Öbek; “Benlerin çıkarılması işlemi lokal anestezi şeklinde, oldukça kolay işlemler olup, hastanın günlük hayatını etkilemiyor. Patoloji sonucuna bakılan hastalarda, eğer melanom tanısı konulmuş ise ek bir cerrahi müdahale gerekebiliyor. Özellikle 50 yaş üzerindeki kişilerin, melanom için bir kez deri muayenesi olması faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…