Home FOTO GALERİ Hollanda’da “Türkiye Türkiye” sesleri

Hollanda’da “Türkiye Türkiye” sesleri

- Guncellenme Tarihi: 3 Nisan 2017 14:21
3 min read
Hollanda’da “Türkiye Türkiye” sesleri için yorumlar kapalı
0

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamındaki konserleriyle eğitim, sağlık ve kadın konularında faaliyet yürüten derneklere maddi destek sağlayan Nilüfer Kadın Korosu, Amsterdam’da düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali’nde de farkını ortaya koydu. Koro ayakta alkışlandı.

Amsterdam Podium Mozaik’te gerçekleşen Uluslararası Müzik Festivali’nde 45 kişilik kadrosuyla geleneksel Türk müziği ve halk danslarından örnekler sergileyen Nilüfer Kadın Korosu, deyim yerindeyse tam anlamıyla şov yaptı. İndonezya, Yunanistan, Hırvatistan, Fransa, Bulgaristan, İsrail, Gürcistan, Malezya ve Litvanya’dan da grupların katıldığı festivalde Şef Dr. Aysel Gürel yönetiminde sahne alan koro, “Çökertme” ile başladığı konserde birbirinden güzel türküler ve halk oyunu örnekleri sergiledi.

İzleyiciler arasında gurbetçi Türkler de yer alırken, konserin sonundaki “TürkiyeTürkiye” tezahüratı dikkat çekti.

Rotterdam Musıki Derneği Başkanı Ramazan Çelen konser sonunda Şef Dr, Aysel Gürel’e çiçek takdim etti.

SPONSOR KATKISI YOKTU

Koro Şefi Dr. Aysel Gürel, koronun daha önce Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya ve şimdi de Hollanda’da konserler verdiğini hatırlatarak, yurtdışından gelen davetleri değerlendirip Türk kültürünü ve Türk kadınını tanıtmak adına çaba gösterdiklerini söyledi.

Tamamen kendi imkanlarıyla yurtdışında konserler veren koronun dünyanın diğer ülkelerinde de Türk müziği ve Türk kültürünü tanıtmak istediğini, ancak bunun için imkan oluşturmakta zorlandıklarını vurgulayan Şef Dr. Aysel Gürel, koronun maddi destek sağlayacak sponsorlara ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…