Home FOTO GALERİ Aşıklar Çaldı Dündar Söyledi

Aşıklar Çaldı Dündar Söyledi

- Guncellenme Tarihi: 29 Mart 2017 15:15
3 min read
Aşıklar Çaldı Dündar Söyledi için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yenileme çalışmalarını başlattığı Tahtakale Çarşısı’nın içerisinde yer alan Aşıklar Kahvesi’ni ziyaret ederek, saz üstatlarının çaldığı türkülere eşlik etti.

 

Osmangazi’de yer alan birçok tarihi eseri restore ettirip yeniden ayağa kaldıran Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi Tahtakale Çarşısı’nı da eski ihtişamlı günlerine kavuşturmak adına çalışma başlattı. Sadece mekanlara değil bölgedeki kültürel yapıya da sahip çıkılarak geleceğe aktarılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Dündar, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karlık ile birlikte Türk kültürünün önemli temsilcilerinden olan aşıkları ziyaret etti ve saz üstatları eşliğinde türküler söyledi.

Tahtakale’nin Bursa’nın en eski ticaret merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Burası bir ticaret merkezi olduğu gibi aynı zamanda kültürel faaliyetlerin de yoğun yaşandığı bir merkez. Ozanlar, çarşı içerisinde yer alan Aşıklar Kahvesi’ne gelerek saz çalıp türküler söylüyorlar. Türkiye’nin her yöresine ait türküleri burada duyabilirsiniz. Bursa, Osmanlıyı kuran şehir. Osmanlı, bu topraklardan üç kıtaya yayıldı. Biz de aşıklarımız eşliğinde seslendirdiğimiz türkülerle dünyanın dört bir yanında bulunan vatandaşlarımıza selamlar gönderiyoruz” dedi. Üç türkü seslendiren Başkan Dündar’a aşıklar da Türk kültürüne ve folkloruna göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…