Home FOTO GALERİ İŞ DÜNYASINA YENİ SOLUK: BATISİAD

İŞ DÜNYASINA YENİ SOLUK: BATISİAD

- Guncellenme Tarihi: 28 Mart 2017 15:21
9 min read
İŞ DÜNYASINA YENİ SOLUK: BATISİAD için yorumlar kapalı
0

BATISİAD EKONOMİYE DEĞER KATMAYA HAZIRLANIYOR…

– BATI TRAKYA’NIN EKONOMİDEKİ SESİ, ‘BATISİAD’

– BATISİAD ÜYE ALIMLARINA BAŞLADI…

BURSA – Batı Trakya kökenli yönetici, sanayici ve işadamlarının güçbirliği yapması amacıyla kurulan BATISİAD, iş dünyasına yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Türkiye’nin özellikle Balkanlar’daki ekonomik gücünü ve üretim potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmesini amaçlayan BATISİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er, “Batı Trakya kökenli girişimciler olarak Türkiye’nin ve Balkanlar’ın sesi olmak, kendimizi dünyaya tanıtmak istiyoruz” dedi.

Batı Trakya Türkleri Yönetici İşadamı ve Sanayiciler Derneği (BATISİAD), kuruluşunun ardından ikinci istişare toplantısını yoğun katılımla gerçekleştirdi. Osmangazi Belediyesi Sukaypark tesisinde düzenlenen toplantıya Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Vekili İsmail Kuş, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Emin Latif ile Uludağ Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi Başkanı İrfan Derici de katıldı. Protokolün birer selamlama konuşması yaptığı toplantıda Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, esnaf ve sanatkâr kesimi üzerine kısa bir değerlendirmede bulundu.

“İstikrarı kalıcı kılmak için mücadelemizi sürdürmeliyiz”

Çok sayıda Batı Trakya kökenli işadamı katıldığı toplantının açılışındaki konuşmasında, Türkiye ekonomisinin son yıllarda yakaladığı olumlu seyrin devam etmesini dileyen BATISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er, derneğin hedefleri hakkında da açıklamalarda bulundu. Başkan Er, “2002 sonrası sağlanan istikrarın kesintisiz sürmesi ile 2014 yılında ihracatımız Cumhuriyet tarihinin zirvesini görerek, 157 milyar 600 milyon dolara ulaştı. 2014 ve 2016 yılına kadar 3 seçim yaşadık ve arzu edilmeyen bir takım hadiseler gerçekleşti. Dolayısıyla 2016 sonunda ihracatımız 142 milyar 600 milyon dolara geriledi. Yani ekonomi, kuş kanadından bile yel alsa etkileniyor. Piyasaları, ekonomiyi canlı tutmak, istikrarı kalıcı kılmak için mücadelemizi sürdürmek zorundayız” diye konuştu.

“Ekonomik göstergeler morallerimizi yükseltiyor”

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından beklenenin aksine ekonominin olumlu bir seyre girdiğini de ifade eden Ahmet Er, “Zor geçen ve hatırlamak bile istemediğimiz 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlardan sonra artarak devam eden ihracatla birlikte ekonomik göstergeler morallerimizi yükseltiyor. TİM verilerine göre 2017 Ocak ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 artmıştır” dedi.

“İç piyasayı canlı tutmak elzem hale geldi”

İç piyasanın canlı tutulmasının büyük önem arz ettiğini de kaydeden Er, “Hepimiz iş dünyasının içindeyiz ve çok iyi biliyoruz ki, dünya ekonomisi ve küresel ticaret uzun bir süredir yavaşlamış durumda. Böyle bir ortamda iç piyasamızı canlı tutmak daha elzem hale geldi. Bu bağlamda son dönemde hükümetimizin istihdamı artırıcı, ticareti ve sanayiyi destekleme yönünde almış olduğu kararlar bizleri oldukça memnun etmektedir” ifadelerini kullandı.

Türkiye için üretmeye devam edeceklerini de söyleyen Ahmet Er, üye alımlarına başlanan BATISİAD’ın hedeflerini ise şöyle açıkladı;

“- Batı Trakya kökenli girişimciler olarak Türkiye’nin ve Balkanlar’ın sesi olmak, dünyaya kendimizi tanıtmak,

-Türkiye’nin özellikle Balkanlar’daki ekonomik gücünü ve üretim potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek, ulusal ve uluslararası ekonomik politikalar oluşturmak,

-Türkiye’nin Balkanlar’daki coğrafi stratejik gücünü ön plana çıkarmak suretiyle tanıtımına katkıda bulunmak,

– Uluslararası ekonomik, sosyal ve kültürel ilişki, iletişim, temsil ve işbirliği ağlarını geliştirmek istiyoruz.”

Toplantıya konuk konuşmacı olarak katılan BESOB Başkanı Arif Tak ise, katılımcılara Bursa ekonomisin tarihsel gelişimi hakkında bilgiler verdi. BESOB’un çalışma ve faaliyetlerini anlatan Arif Tak, BATISİAD üyelerinin sorularını da yanıtladı.

BESOB tarafından yapımı devam eden Kestel Çataltepe Büyük Sanayi Sitesi’nde çalışmaların devam ettiğini de dile getiren Arif Tak, projenin Bursa’daki 7 bin esnaf ve sanatkârı yakından ilgilendirdiğini söyledi. Sanayi sitesinin 307 hektar alan üzerine kurulduğunu da belirten Tak, tamamlandığında 24 sektörden 3 bin esnafa hizmet vereceğini belirtti.

Öte yandan BATISİAD Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor :

Ahmet Er, Ali Ömeroğlu, Mustafa Süleyman, Mustafa Salimoğlu, İbrahim İsmailoğlu, Cihat Yusufoğlu, Mehmet Hüseyin

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları Sayısını 100’e Çıkartacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine …