Home FOTO GALERİ Premiere Vision İstanbul, yerli firmaları yabancı alıcılarla buluşturdu

Premiere Vision İstanbul, yerli firmaları yabancı alıcılarla buluşturdu

- Guncellenme Tarihi: 27 Mart 2017 13:34
5 min read
Premiere Vision İstanbul, yerli firmaları yabancı alıcılarla buluşturdu için yorumlar kapalı
0

7 ülkeden 104 alıcının katıldığı fuarda, Türkiye 96 firma ile ilk sırayı aldı. Sektörün önde gelen kurumlarından Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ortak stand açarak, sektörün tanıtımı için birlikte hareket ettiler

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Premier Vision İstanbul Fuarı’nda düzenlediği alım heyetleri ile, Türk firmalarını yabancı alıcılar ile bir araya getirdi,  

Moda ve tekstil dünyasının kendi alanında en önemli ve etkili organizasyonu olarak nitelendirilen Premiere Vision İstanbul Fuarı sona erdi. CNR Expo Fuar Merkezi’nde 22-24 Mart tarihleri arasında düzenlenen fuarda İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonları ve son gelişmeler sergilenirken, UTİB tarafından organize edilen alım heyetleri ile Türk firmaları yabancı alıcılar ile bir araya geldi.

Daha çok Türk firmasının yer alması için çalışıyoruz

Uludağ Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin, pek çok ülkeden, alanının önde gelen iplik, kumaş, aksesuar, desen, hazır giyim üreticileri ve trend ofislerinin yer aldığı fuarın Türk firmaları için önemli bir vitrin olduğunu söyledi. Premiere Vision’un en önemli özelliğinin, her isteyen firmanın katılamaması olduğunu belirten Engin, “Katılacak firmaların bazı kriterlere sahip olması gerekiyor. Başvuran firmalar seçici bir kurul tarafından belirleniyor. UTİB olarak üyelerimizi bilgilendirerek, daha çok firmanın bu fuarda yer alacak kriterlere ulaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. 7 ülkeden 104 firmanın katıldığı fuarda bu yıl 6 yeni üyemiz ile birlikte 29 firmamız yer aldı. Gelecek yıl daha fazla üye firmamızın fuarda yer almasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Alım heyetleri ile üç günde 200 iş görüşmesi yapıldı.

Fuar kapsamında UTİB’in düzenlediği alım heyeti organizasyonu ile gelen yabancı firma temsilcilerinin Türk firmalarıyla yaklaşık 200 görüşme yaptığını belirten UTİB Başkan Yardımcısı Engin, “Yoğun olarak hazır giyim üretimi yapan 28 firmadan 42 yetkili, giyimlik kumaş ve aksesuarlara ilgi gösterdiler. Ürün taleplerinin yanında bazı firmalarımız ortaklık teklifi de aldılar” diye konuştu.

Tekstil sektörü güçlerini birleştirdi

İstanbul Premiere Vision fuarı bu yıl bir ilke de tanıklık etti. Daha önce düzenlenen fuarlarda ayrı standlarda çalışmalarını sürdüren Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ile İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ortak stand açarak çalışmalarını sürdürdüler. İTHİB Başkan Yardımcısı Fatih Bilici, sektörün birlikte hareket etmesinin önemine değinerek, küresel piyasalarda rekabet şartları giderek zorlaştı. Türk tekstil sektörü olarak bu yıl fuarda güç birliği yapmaya karar verdik. Böylece enerjimizi ve gücümüzü ortak hedef için kullanarak bir sinerji yarattık” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…