Home FOTO GALERİ KÜKÜRTLÜ LIONS ONKODAY’İ AĞIRLADI

KÜKÜRTLÜ LIONS ONKODAY’İ AĞIRLADI

- Guncellenme Tarihi: 27 Mart 2017 13:19
6 min read
KÜKÜRTLÜ LIONS ONKODAY’İ AĞIRLADI için yorumlar kapalı
0

“YÜREĞİMİZDE TÜM HASTALARIMIZA YER VAR”

BURSA- 118-K Yönetim Çevresinin Federasyonu’nun saygın kulüplerinden Kükürtlü Lions Kulübü, Mart Ayı 2. Toplantısı’nda 20. yılını kutlayan Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği (ONKODAY) Başkanı Füsun Önen’i ağırladı.

Podyum Davet’te gerçekleştirilen toplantıya Kükürtlü Lions Kulübü ve ONKODAY üyeleri katıldı. Dernek hakkında Lionlara bilgi veren Önen, derneğin amacının kanser tanısı konulduktan sonraki zorlayıcı süreçte hasta ve yakınları ile sosyal ve ruhsal dayanışmayı sağlamak, kanser konusunda bilimsel çalışmalara destek vermek ve toplumu kanser konusunda bilinçlendirmek olduğunu söyledi.  Hastaların zihinlerini farklı şeylere yönlendirebilmek için eski Türk geleneği olan “Baksı Dansı” terapisi, ONKODAY Tiyatro Grubu, şiir ve müzik dinletileri, drama gibi farklı etkinlikler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Önen, şunları söyledi: “ONKODAY, kurulduğu günden buyana on beş günde bir yeni hastalarla tanışmak ve kaynaşmayı sağlamak için moral günleri düzenliyor. Hem çocuk hastalarımız hem de yetişkin hastalarımız için bu günleri organize ediyoruz. Ayrıca çocuklarımızın moral motivasyonunu artırmak için masal akşamları gibi özel etkinliklere imza atıyoruz. Sempozyum ve panellerle halkımızın dikkatini kanser hastalığına ve hastalarımızın yaşadığı zorluklara dikkat çekiyoruz.”

“ARTIK BİR MARKAMIZ DA VAR”

Tüm bu etkinlikler için ciddi gelirlere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Önen, şöyle devam etti: “Biz de bu yüzden üreten bir dernek olmayı seçtik. Üretim sürecimize hastalarımızı ve hasta yakınlarımızı katarak aynı zamanda onlara da bir rehabilitasyon çalışması veriyoruz. Atölyemiz gün geçtikçe gelişmekte. Artık bir markamız da var: ONKODAY Deniz Yıldızı. Tüm lionsların katkısıyla hizmete giren ONKODAY-Lions Hasta Konukevi ve Rehabilitasyon Merkezimiz hastalarımıza tedavi süreçlerinde yardımcı oluyor. Yüreğimizde tüm hastalarımıza yer var. Çünkü bizim yüreğimiz kocaman. Sizler yanımızda olduğunuz sürece bu çalışmaları daha da genişleterek sürdürmeyi ümit ediyoruz.” Önen, 1-7 Nisan Kanser Haftası’nın yaklaştığına dikkat çekerek önemli etkinliklere hazırlandıklarını da sözlerine ekledi.

“ONKODAY BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Kükürtlü Lions Kulübü Başkanı Hülya Korgavuş da her zaman ONKODAY’in yanında olacaklarını vurguladı. Onkoday-Lions Hasta Konukevi Ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bir faaliyet dönemi içinde gerçekleştiğine dikkat çeken Korgavuş, “Uzun bir süreç olarak düşünülüyordu ancak elbirliğiyle üstesinden gelindi ve açıldı. Bizler de Kükürtlü Lions Kulübü olarak inandığımız projelerde el ele, gönül gönüle veren bir sivil toplum kuruluşu olmanın gurunu yaşıyoruz. ONKODAY bizler için çok önemli. Sizlere tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Ayrıca bir teşekkür de güç birliği, gönül birliği yapan tüm üyelerimize…” dedi.

Toplantının sonunda Kükürtlü Lions Kulübü Başkanı Hülya Korgavuş, Füsun Önen’e teşekkür ederek kulüp flaması hediye etti. Önen de bu dönem ONKODAY Lions Hasta Konuk Evlerinin dış cephe boyalarının yapılmasını sağlayan Kükürtlü Lions Kulübü üyelerine teşekkür etmek amacıyla Başkan Korgavuş’a teşekkür belgesi takdim etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…