Home FOTO GALERİ SOYDAŞLARIMIZ, TÜRK VATANDAŞLARI GİBİ GENEL SAĞLIK SİGORTALISI SAYILACAK

SOYDAŞLARIMIZ, TÜRK VATANDAŞLARI GİBİ GENEL SAĞLIK SİGORTALISI SAYILACAK

- Guncellenme Tarihi: 24 Mart 2017 18:18
8 min read
SOYDAŞLARIMIZ, TÜRK VATANDAŞLARI GİBİ GENEL SAĞLIK SİGORTALISI SAYILACAK için yorumlar kapalı
0

PASAPORT SÜRESİNCE İKAMET İZNİ

-VATANSIZ VE BİRİNCİ DERECE YAKINI TÜRK VATANDAŞI OLANLARA VATANDAŞLIK

-ÇALIŞMA İZİNLERİ 15 GÜN İÇİNDE VERİLECEK

-KISA SÜRELİ, İNSANİ VE EĞİTİM TÜRÜ İKAMETLER VATANDAŞLIĞA BAŞVURUDA KABUL GÖRECEK

Rumeli-Balkan çalıştaylarının final toplantısı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya; Türkiye’nin dört bir yanından gelen Balkan derneklerinden misafirler ile Balkan ülkelerinden üst düzey temsilciler katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun öncülüğünde başlatılan Rumeli-Balkan çalıştayları 5 ayrı ilde gerçekleştirildi. Çalıştaylarda; İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve YÖK yetkilileri ile soydaşlarımız biraraya getirilerek, sorunlar masaya yatırıldı ve problem yaşanılan alanlarla ilgili olarak kalıcı çözümler sağlandı.

Sorunları çok yakından bilen ve çalıştayları başından beri takip ederek çözümünde büyük çaba sarfeden, aynı zamanda Batı Trakya kökenli olan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, çalıştayların sonuçları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Kader ve tarih birlikteliğimiz olan Batı Trakya, Bulgaristan ve Balkanlardan gelen ya da oralarda kalan soydaşlarımızın dertleri bizim dertlerimizdir. Onların sorunları bizim sorunlarımızdır. Acımız ortak, hüznümüz ortak, sevincimiz ortak. 80 milyon hangi duyguyu yaşıyorsa o kardeşlerimiz de aynı duyguyu yaşıyor, onlar ne hissediyorsa 80 milyonda aynısını hissediyor. Kaderimiz bir, yazımız bir, geleceğimiz bir” diyen Çavuşoğlu, gerçekleştirilen çalıştaylarda soydaşların en çok sıkıntı çektiği konular olan ikamet, çalışma izni, vatandaşlık ve sağlık güvencesi gibi birçok konuyu ele aldıklarını ve bunların hepsini çözüme kavuşturduklarını ifade etti.

Çalıştaylarda belirlenen sorunlar kapsamında atılan adımlara da değinen AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu şunları kaydetti: “Batı Trakya, Bulgaristan ve Balkanlardan gelen soydaşlarımızın Türk vatandaşlığına başvurularında daha önce başvuru sürelerinden sayılmayan insani, kısa dönem ve eğitim gibi ikamet türleri artık 5 yıllık başvuru süresinden sayılarak Türk vatandaşlığına müracaatları kabul edilecektir.

 

Öte yandan artık soydaşlarımıza pasaportları süresince ikamet izni de verilecektir. Yine soydaşlarımızdan Türkiye’ye gelip mevcut duruma göre Türk vatandaşlığını kazanamayanlardan vatansız statüsünde olanlar ile birinci derece yakını Türk vatandaşı olanlar istisnai usulle Türk vatandaşlığına alınabileceklerdir.

Bir başka önemli husus; benim şahsen devrim niteliğinde gördüğüm sağlık güvencesi konusunda gerçekleştirilen kazanımdır. Şöyle ki; birinci derece yakınları Türk vatandaşı olup da kendileri Türk vatandaşı olmayan ve Türkiye’de ikamet etmeyenler ile, Türkiye’de hiçbir yakını olmayıp ve Türkiye’de ikamet etmeyenlerden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından muafiyet belgesi alanlar talepleri halinde aylık 53 lira prim ödeyerek Türkiye’de yaşıyormuş gibi doğrudan birey olarak genel sağlık sigortası kapsamına alınacak ve bütün sağlık hizmetlerinden yararlanabileceklerdir. Bunun yanında genel sağlık sigortası kapsamında olanlardan ikamet izni başvurularında istenen özel sağlık sigortası da istenmeyecektir.

Çalışma izinleri ile ilgili olarak ise Batı Trakya, Bulgaristan ve Balkanlardan gelen soydaşlarımıza işveren ya da kendi talepleri halinde bir hafta, en geç 15 gün içerisinde çalışma izni verilecektir.”

Çavuşoğlu, son olarak sorunların çözümüyle ilgili; “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcımız Tuğrul Türkeş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na şahsım ve Balkan camiası adına teşekkür ediyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…