Home GÜNCEL “Marmarabirlik örnek bir kuruluş”

“Marmarabirlik örnek bir kuruluş”

- Guncellenme Tarihi: 18 Mart 2017 12:35
6 min read
“Marmarabirlik örnek bir kuruluş” için yorumlar kapalı
0

“Turquality desteği birliklere de verilmeli”

 

“Marmarabirlik katma değer yaratan önemli bir ticari kuruluş haline gelmiştir” diyen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Uçarmak, birliklerin ve kooperatiflerin Turquality destek programından faydalanması gerektiğini söyledi.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak, Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, Tarım Satış Kooperatifleri Seçkin Cankış ve beraberindeki heyet, Marmarabirlik’e inceleme ve çalışma ziyaretinde bulundu. Marmarabirlik’in üretim tesislerini yerinde inceleyen Bakanlık heyetine, ürün alım ve satış rakamlarından yatırımlara, Ar-Ge çalışmalarından ihracata kadar Marmarabirlik’in dünü ve bugünü hakkında sunum yapıldı.

Uçarmak ziyarette, Marmarabirlik’in örnek bir yönetim anlayışıyla katma değer yaratan önemli bir ticari kuruluş haline geldiğini söyledi. “Marmarabirlik’i gıpta ile takip ediyoruz” diyen Uçarmak, “Marmarabirlik, hedefi olan bir yönetim olduğunda, parametrelerin düzeldiğini gösteren iyi bir örnektir. Üzerine katma değer konulduğunda birlikler üreticiye çok önemli kazanımlar sağlamaktadır. Kaldı ki Türkiye’de belli sayıda birlik var. Birkaçı tasfiye olmuş durumda. Günümüzde bu sistemin hem üreticiyi yormadan hem normal bir ticari ünite olarak varlığını sürdürmesi gerekiyor. Sürekli bize destek versinler diyerek, resmi kapılarda dolaşmanın bir anlamı yok. İyi yönetmenin manevi bir sorumluluk olduğunun da bilincinde olarak bu yapıyı sürdürmek gerekir” diye konuştu.

 

“TURQUALITY İÇİN GEREKENİ YAPACAĞIZ”

Uçarmak, Bakanlık’ın gücü yettiğince birliklerin ve kooperatiflerin yanında olduğunu vurgulayarak, doğru yere doğru

taleple gidildiğinde mutlaka ilerleme sağlanacağını kaydetti. Özellikle ihracatın tüm ticari kuruluşlar gibi birlikler için de önem arz ettiğini belirten Uçarmak, sadece iç piyasada faaliyet göstermenin uzun vadeli kazanımlar için yeterli olmayacağını söyledi. Uçarmak, Marmarabirlik’in 2016 yılında gerçekleştirdiği 23 milyon dolar ihracatın çok önemli bir parametre olduğuna işaret ederek, birliklerin ve kooperatiflerin de ihracat teşviklerinden faydalanması gerektiğini vurguladı. Uçarmak, “Birliklerin ve kooperatiflerin Turquality Destek Programı kapsamına alınması için düzenleme yapılması konusunda gereken desteği vereceğiz. Ekonomi Bakanlığı ile görüşelim ve bu konunun birlikte takipçisi olalım” şeklinde konuştu.

 

“HEDEFİMİZ DÜNYA MARKASI OLMAK”

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa da ziyarette, Bakanlık heyetine Marmarabirlik’in 2010 yılından bugüne kadar öz kaynak, aktif büyüklük, ciro, ihracat ve karlılık yönünden büyük ilerleme kaydettiğini söyledi. Asa, özellikle son 7 yıldır planlı değişim ve dönüşüm çalışmalarıyla Marmarabirlik’in 51 ülkeye ihracat yaptığını ve ülkenin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer aldığını kaydetti. Asa, birliklerin ve kooperatiflerin Turquality Destek Programı kapsamına alınması için Ekonomi Bakanlığı ile ön görüşme yaptıklarını da belirterek, böyle bir desteğin sağlanması halinde Marmarabirlik’in dünya markası olma hedefine daha da yaklaşacağını vurguladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…