Home GÜNCEL Mudanya’ya tarımsal sulama barajları yolda…

Mudanya’ya tarımsal sulama barajları yolda…

- Guncellenme Tarihi: 8 Şubat 2017 14:57
3 min read
Mudanya’ya tarımsal sulama barajları yolda… için yorumlar kapalı
0

Mudanya’da Tarımsal Sulama Amaçlı Gölet ve Barajlar İçin Ön Çalışmalar Başladı

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Dr. Ahmet Murat Ünal, köy muhtarları ve DSİ Bursa 1. Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte köylerde tarımsal sulama amaçlı gölet ve baraj yerleri için ön inceleme çalışmaları gerçekleştirdi.

Mudanya’da Tarım ve Çifçiliğin en iyi şartlarda yapılabilmesi için AK Parti iktidarları olarak 2002’den bu yana tarımsal sulama amaçlı gölet ve barajların yapıldığını belirten Murat Ünal, Yalıçiflik göleti inşaatının devam ettiğini ve ayrıca Evciler köyü göletinin de planlama aşamasında sona gelindiğini ve yakında ihaleye çıkılacağını müjdeledi.

Çepni, İpekyayla, Mirzaoba ve Göynüklü’de gölet ve baraj için incelemelerde bulunan  Murat Ünal, Mudanyalı çiftçilere her zaman destek olduklarını belirterek, ”Çiftçilerimizin en önemli ihtiyaçlarından biri tarımsal sulama. Bu amaçla Mudanya’daki köylerimizde tarımsal sulama amaçlı gölet ve barajlar için DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yetkililerle ve muhtarlarımızla birlikte arazide uygun yerler için ön incelemeler gerçekleştiriyoruz. DSİ mühendislerimiz ön incelemeleri sonucunda uygun gördükleri yerlerde daha sonra detaylı  etüt çalışmalarını gerçekleştirecekler ve nihai bir karara varacaklar.” diye konuştu.

Mudanya’da diğer köylerde de DSİ tarafından incelemeler yapılacağını söyleyen Ünal,”Yapacağımız sulama göleti ve barajlarla birlikte amacımız; Mevcut tarımsal alanların en iyi şekilde sulanarak daha verimli hale gelmesi ve ayrıca bir çok arazinin tarıma elverişli hale getirilmesi.”dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Havacılık Dünya’nın Transit Merkezi Türkiye

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin sadece 4 saatlik uçuş süresiy…