Home GÜNCEL Mudanya CHP toz duman!

Mudanya CHP toz duman!

- Guncellenme Tarihi: 21 Ocak 2017 12:40
11 min read
Mudanya CHP toz duman! için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediye Meclisinin Kasım 2016 birleşiminde CHP’li Başkan Hayri Türkyılmaz’a alınması planlanan VİP makam minibüsüne red oyu verdikleri gerekçesiyle, önceden alınan istifalar işleme konulan 4 Meclis üyesi, CHP İl Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edildi. İhraçların ardından CHP’nin mecliste çoğunluğu kaybetti.

Mudanya Belediye Meclisi’ndeki sarsıntılı ve çalkantılı dönem sürüyor. Meclis üyelikleri önceden verdikleri dilekçelerle düşürülmek istenen CHP’li Meclis üyeleri Metin Uyanık, Mustafa Ay, Mahmure Uçar ve Metin Bağcı, bu kez CHP İl disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edildi. Halen meclis üyeliği devam eden Metin Uyanık ve Metin Bağcı böylece bağımsız meclis üyesi olarak yola devam edecek. İhraçların ardından CHP, meclisteki çoğunluğunu da kaybetmiş oldu. Mecliste son durum CHP’nin 12, AK Parti’nin 8 ve MHP’nin üç üyesiyle birlikte 2 de bağımsız üye şeklinde.

KASIM MECLİSİNDE İPLER KOPTU

Kasım 2016 tarihinde yapılan Belediye Meclis toplantısında CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a  VİP makam minibüsüne alınmasına karşı çıkarak, muhalefetle birlikte red oyu veren CHP’li Meclis üyeleri Metin Uyanık, Mustafa Ay, Mahmure Uçar ve Metin Bağcı’nın seçimin hemen ardından alınan dilekçeleri işleme konularak meclis dışı bırakılmıştı. Meclis üyeleri bunun üzerine yargı yoluna başvurdu. 1. İdare Mahkemesi Metin Uyanık ve Metin Bağcı ile ilgili yapılan başvuruda telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabileceği gerekçesiyle yürütmeyi durdurdu. Bunun üzerine bir ay aradan sonra Metin Bağcı ve Metin Uyanık Mudanya Meclisi’ne dönerken Uyanık, Büyükşehir Meclisi üyeliğine de geri döndü. Diğer iki isimle ilgili ise İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nin vereceği karar bekleniyor.

DİSİPLİN KURULU KARARI VERDİ

Meclis üyelerinin istifalarının işleme konulmasının ardından CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz7ın isteğiyle CHP İlçe Yönetimi kesin ihraç istemi ile bu üyeleri disiplin kuruluna gönderdi. Önceki akşam Avukat Turgut Özkan başkanlığında toplanan CHP İl Disiplin Kurulu, 4 üyeyi partiden oy birliğiyle ihraç etti. Disiplin kurulunun 2 ay boyunca bir uzlaşma beklediğini ancak böyle bir adımın atılmaması üzerine parti tüzüğü gereği meclis üyelerini ihraç ettiği bildirildi.

MUSTAFA AY’DAN YAYLIM ATEŞ

Partiden ihraç edilmeleriyle ilgili soruları yanıtlayan ve “9 köyden kovulsak da gidecek 10. bir köy var” ifadelerini kullanan ihraç edilen üyelerden Mustafa Ay, henüz kendilerine resmi tebligatın yapılmadığını, tebligat ulaştıktan sonra bir değerlendirme yaparak gerekli adımları atacaklarını söyledi. “Mudanya’da tasımı tarağımı topladım Pategonya’ya yerleşeceğim (!)” diyerek alınan kararı eleştiren Ay, “Zannetmesinler bu hep böyle gidecek. Ben bu anlayışla artık muhatap olmak istemiyorum. Bu sadece Mudanya’nın sorunu değil. Bursa’nın da değil Genel Merkezin sorunu. Kamuoyunu gerektiği şekilde toplu olarak bilgilendireceğiz. Mudanya’da inisiyatif grubumuz var. Yakında açıklamalar yapacak” dedi.

“MECLİS ÜYESİ OLARAK DÖNMEYİ ÖNEMSİYORUM”

Meclis üyeliğiyle ilgili yargı sürecinin devam ettiğini dile getiren Ay, “Meclis üyesi olarak geri dönmeyi çok önemsiyorum. Döndüğümde çekimser de kalmayacağım. Çalışmalara aktif olarak katılacağım” ifadelerin kullandı. “Bursa’da CHP diye bir parti kalmadı. Gördüğünüz CSHP partisi. İl Başkanı Mudanya’dan nemalanıyor. Al gülüm ver gülüm gidiyorlar. Eski SHP’liler, projeciler CHP’yi ele almış durumda” dedi.

“BİZ 9 KİŞİ GİRMEDİK MECLİSE”

Arazi satışlarına karşı çıktıkları dönemde 9 meclis üyesi olarak meclise girmediklerinin altını çizen Ay, ancak 4 kişinin kurban seçilerek bu muameleye tabi tutulduğunu aktardı. “İhraç kararını zaten vermişlerdi ama biz adam gibi avukatımızla gidip ifade verdik” diyen Ay, “Metin Uyanık’ın verdiği ifadenin altına hepimiz imza attık. Aynı ifadeyi verdik. Ama ihraç kararı belliydi zaten” dedi. “Ağacın kurdu içeridendir. Bunlarda CHP’yi içeriden kurutuyorlar. Evin içi yandı, kül oldu. Bundan sonra hiçbir CHP’li vekil arayıp bu yangın niye çıktı demesin. Açmayacağım telefonu görüşmeyeceğim de:”

“FALCON UÇAK ALINSIN”

İhraç edilen üyelerden Metin Bağcı da yaptığı açıklamada, aynı tarafta olmaya devam edeceklerini ancak 2019’a kadar CHP’de olmayacaklarının görüldüğünü söyledi. Tebligatların kendilerine ulaşmasının ardından değerlendirme yaparak ona göre hareket edeceklerini anlatan Metin Bağcı; Türkyılmaz’a ironik bir de gönderme yaparak, “Önümüzdeki meclis toplantısında Başkan Türkyılmaz’a Falcon tipi uçak alınması için önerge vereceğim. Uçakla gezsin dursun” dedi.  Bağcı, toplumun yararına olan kararlara mecliste onay vereceğini ancak kişisel getirelen tekliflerle ilgili ne gerekiyorsa onu yapacağını da sözlerine ekledi.

“TEK NEDEN VİP DEĞİL”

Mahmure Uçar ise ihraç edilmeleri ve meclis üyeliklerinin sonlandırılma girişiminin sadece VİP makam minibüsü ile ilgili olmadığını söyledi. Uçar, arazi satışlarına karşı çıkmalarının, basın müdürlüğü ve hukuk işleri harcamalarını astronomik boyutlara varması nedeniyle yaptıkları itirazların da etkili olduğunu vurguladı. Geri adım atmayacakların ve haklarını sonuna kadar arayacaklarını anlatan Uçar, önümüzdeki günlerde değerlendirme yaptıktan sonra daha detaylı açıklamalar yapılabileceğini vurguladı.

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Büyükşehir ve Mudanya Belediye Meclisi üyesi Metin Uyanık da henüz tebligatların ellerine ulaşmadığına vurgu yaptı ve gereken neyse onu yapacaklarını kaydetti. Otun yaydan çıktığını anlatan Uyanık, mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerinin de altını çizdi.

 

 

 

 

 

Kaynak: Şehir Gazetesi

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …