Home EKONOMİ Yandaş olmayan temizlik işlerine!

Yandaş olmayan temizlik işlerine!

- Guncellenme Tarihi: 9 Ocak 2017 15:03
5 min read
Yandaş olmayan temizlik işlerine! için yorumlar kapalı
0

 

Mudanya Belediyesinde Hayri Türkyılmaz’ın göreve gelmesinin ardından çalışan personele yönelik baskı ve yıldırma politikaları hız kesmeden sürüyor. Sık sık keyfi yer değiştirme ve görevden almaların yaşandığı kurumda, personel büyük baskı altında işini yapmaya çalışıyor.

Mudanya Belediyesi’nde çalışanlara yönelik baskının son örneği Nadir Özder isimli personele yönelik uygulamayla kamuoyu gündemine geldi. 17 yıldır belediyede ses sistemlerinin idaresini yapan ve aslen şoför kadrosunda bulunan Özder, 7 yıldır da Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nin idaresinde görev yapıyordu. Ancak geçen yıl keyfi bir kararla buradan alınarak temizlik işlerine gönderildi. Burada süpürge aracına verilen Özder’e yapılanlar kurumda yaşananları da gözler önüne seriyor. Bu insanların suçu ne? Neden oradan oraya sürükleniyorlar? Bunların bir cevabı yok.

2 KİŞİ İDARE EDİYORDU 12’YE ÇIKTI

Türkyılmaz yönetimindeki Mudanya Belediyesi’nde kadronun hızla şiştiği biliniyor. Temizlik şirketi üzerinden işe alınan onlarca partili, belediyenin farklı birimlerinde adeta bankamatik çalışan olarak görev yapıyor. Geçen yıla kadar 2 kişinin görev yaptığı Uğur mumcu Kültür Merkezi’nde bugün tam 12 kişi görev yapıyor. Üstelik merkez diğer yıllardakinden fazla bir yoğunluk yaşamamasına rağmen.  Temizlik işleri, kreş başta olmak üzere belediyenin tüm birimlerinde kapasitesinin çok üstünde personel çalıştığı ileri sürülürken, çalışma barışının da yaşanan baskılar nedeniyle hızla bozulduğu öne sürülüyor.

ZORLA İZİN VE EMEKLİLİK BASKISI

İsmi bizde saklı olan bir çok belediye çalışanı kurumda yaşananlara yönelik ağır iddiaları dillendiriyor. Özellikle kadrolu işçilerden emekliliği gelmiş ancak yaş dolmadığı için emekli olmayanların emekliliğe zorlandığı ileri sürülürken, zorla izin kullandırıldığı iddiaları da dile getiriliyor. Kadrolu şoförlere mesai yazmamak için şirket üzerinden alınanlarla işlerin yürütüldüğü ileri sürülürken, yine iddiaya şirketten çalışan şoförlerin şehir dışına gitme yetkisi olmamasına rağmen bu kişiler şehir dışına gönderiliyor.

“İSTEDİĞİMİ İSTEDİĞİM YERE VERİRİM”

Mudanya Belediyesinde toplu sözleşme de henüz imzalanmış değil. İddiaya göre Başkan Hayri Türkyılmaz, 22. Maddeyi istemiyor.  “İstediğim kişiyi istediğim yerde görevlendiririm” diyerek bu maddenin çıkarılmasını istediği ileri sürülüyor. Baskılar nedeniyle bir çok personelin psikolojik sorunlar yaşadığı bildirilirken, belediyede huzursuzluğun had safhada olduğu da ifade ediliyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…