Home EĞİTİM DOSABSİAD ÜYELERİNE REHBER OLUYOR

DOSABSİAD ÜYELERİNE REHBER OLUYOR

- Guncellenme Tarihi: 13 Aralık 2016 11:00
6 min read
DOSABSİAD ÜYELERİNE REHBER OLUYOR için yorumlar kapalı
0

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş Adamları Derneği (DOSABSİAD), üyelerini güncel konularda bilgilendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda NN Hayat ve Emeklilik İstanbul Karadeniz Ege ve Akdeniz Bölge Müdürü Özcan Köseoğlu, kamuoyunda kafa karışıklığına neden olan Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım Uygulaması ile ilgili seminer verdi.

DOSABSİAD Seminer Salonu’ndaki etkinliğe DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Moral, DOSABSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tuğral ve DOSAB’da faaliyet gösteren firma yöneticileri ve insan kaynakları yöneticileri katıldı. Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren DOSABSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tuğral, Otomatik Katılım Uygulamasının bin ve üzeri çalışana sahip işyerlerinde 1 Ocak 2017 tarihi itibarıyla yürürlüğe gireceğini kaydetti.  DOSABSİAD yönetimi olarak, hem işveren hem de çalışanları yakından ilgilendiren bir konuyla bilgi paylaşımı yapmak istediklerini kaydeden Tuğral, “Seminerimizde BES sisteminde otomatik katılımın işveren ve çalışan açısından avantajları, işverenin sorumlulukları, emeklilik şartları nelerdir gibi soruların cevabını bulacağız” dedi.

400 MİLYAR TL’LİK FON BÜYÜKLÜĞÜ HEDEFLENİYOR

NN Hayat ve Emeklilik İstanbul Karadeniz Ege ve Akdeniz Bölge Müdürü Özcan Köseoğlu da DOSABSİAD yönetimine otomatik katılımı şeffaf bir şekilde anlatmalarına olanak sağladığı için teşekkür etti. 1 Ocak 2017 itibarıyla kamu ve özel sektörde çalışan sayısı bin ve üzeri olan işyerlerinde otomatik katılımın başlayacağını vurgulayan Köseoğlu, 1 Ocak 2019 tarihinde çalışan sayısı 5-9 işyerlerinin de sisteme dahil olmasıyla sürecin tamamlanacağını söyledi. Türkiye’de tasarruf oranının yüzde 16 olduğunu vurgulayan Köseoğlu, “Otomatik katılımda amaçlanan hedef 400 milyar TL’lik fon büyüklüğüne ulaşmak. Bu birçok yatırıma ön ayak olacak bir fon büyüklüğü. Aynı zamanda bireysel tasarruf oranında da önemli bir artış getirecek ” dedi.

İŞVERENİN 2 SORUMLULUĞU VAR

Otomatik katılımda işverenin 2 sorumluluğu olduğunu söyleyen Köseoğlu, “İşveren, önce emeklilik şirketini belirleyecek. Ardından çalışanları için katkı payını emeklilik şirketine aktaracak. Katkı payı, en geç çalışanın ücretini ödeme gününü takip eden iş günü, emeklilik şirketine ödenecek. İşveren yükümlülüklerine ve yürürlüğe konan düzenlemelere uymaması halinde, her bir ihlal için 100 TL’lik bir idari para cezasıyla karşı karşıya kalacak” ifadelerini kullandı.

OTOMATİK KATILIMDA EN ÖNEMLİ FAKTÖR GÜVEN

NN Hayat ve Emeklilik adına, otomatik katılımla ilgili şirket ve çalışan yaklaşımlarını belirlemek amacıyla Temmuz 2016’da geniş çaplı araştırmaya imza attıklarını kaydeden Köseoğlu, “Çalışanlar için otomatik katılımda en önem faktörün güven.  Yüzde 25 devlet katkı payı, cayma süresinin sonunda verilecek 1.000 TL değerindeki ek devlet katkısı ve sistemin düzenli tasarruf etmeye yardımcı olacak olması, katılmak isteyenler için başlıca sebepleri. İşverenler ise otomatik katılımın gündeme gelmesinden memnun. Yöneticilerin yarısından fazlası Otomatik Katılım’ın Türkiye ekonomisine yarar sağlayacağı görüşünde” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…