Home EKONOMİ DOLARA KARŞI KAMPANYAYA İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ DE KATILDI…

DOLARA KARŞI KAMPANYAYA İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ DE KATILDI…

- Guncellenme Tarihi: 7 Aralık 2016 11:31
3 min read
DOLARA KARŞI KAMPANYAYA İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ DE KATILDI… için yorumlar kapalı
0

Dolar başta olmak üzere döviz kurlarındaki artışların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın döviz bozdurma çağrısı ile başlayan dolara karşı kampanyaya inşaat müteahhitleri de katıldı. İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, “Bütün üyelerimizi konut alım-satımı ile kiralamalarda TL ile işlem yapmaya çağırıyoruz” dedi.

Açıklamasında, “Ülke olarak zor bir yaz geçirdik. 15 Temmuz sonrası yakaladığımız birlik ve beraberlik ortamını ekonomi konusunda da gösteriyoruz” diyen İMSİAD Başkanı Gökçadır, “Türkiye ekonomisi eski yıllara göre çok daha dayanıklı hale gelmiştir. Dolar başta olmak üzere döviz üzerinden ekonomi ile ilgili yapılmaya çalışılan manipülasyonlar etkisiz kalacaktır” şeklinde konuştu.

Çalışmaya, üretmeye, istihdam sağlamaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen ve inşaat sektörünün, kendisine bağlı 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmetin yanı sıra tekstilden mobilyaya kadar beraberinde pek çok sektöre talep yaratan konumda olduğunu da belirten İMSİAD Başkanı Gökçadır, bu yılın 10 aylık döneminde ülke genelinde 1 milyonun üzerinde konut satıldığını ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3’e yakın bir artışın söz konusu olduğunu ifade etti.

İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, “İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi durumunda olduğundan bu aşamada TL ile ticaret ekonomimizi daha da kuvvetlendirecektir. Bu nedene bütün üyelerimize konut alım-satımı ile kiralamalarda TL ile işlem yapmaya çağrısında bulunduk” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…