Home GÜNCEL ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNDE PASTALI KUTLAMA

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNDE PASTALI KUTLAMA

- Guncellenme Tarihi: 6 Aralık 2016 09:50
7 min read
ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNDE PASTALI KUTLAMA için yorumlar kapalı
0

İznik Belediyesi Kent Konseyi Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Engelsiz Yaşam Merkezinde etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Salih Güven, CHP İlçe Başkanı Ayan Özer’in yanı sıra kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başlayan programda ilk olarak Kaymakam Pehlivan ve Başkan Sargın konuşma yaptı.

Başkan Sargın konuşmasında “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile Engelsiz Yaşam Merkezinde düzenlenen bu programa hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.3 Aralık önemli günlerden biri dünya engelliler günü. Artık biz bu engelleri hep birlikte aşalım diyoruz. Engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştıralım diyoruz. Bu anlamda da bu tür etkinlikler düzenleniyor. Öncelikle böylesine güzel bir etkinliği düzenleyen Engelsiz Yaşam Merkezi sorumlu hocalarıma teşekkür ediyorum. Bu kardeşlerimiz burada bir aile ortamında sevgili kardeşleri ile birlikte eğleniyorlar, birlikte çalışıyorlar, birlikte eğitim alıyorlar onları kutluyorum. Ama önce şunu ifade etmek istiyorum. Engelli evlatlarının ailelerini de yürekten kutluyorum çünkü sahipleniyor çocuklarını ve o çocukları hayata kazandırmak için mücadele ediyorlar, büyük bir fedakârlık yapıyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun ve şu son yıllarda özellikle son 10 yılda engellilerinin bütün yaşam şartları kolaylaştırmaya çalışılıyor. Biz çocukluğumuzda hatırlıyoruz engelli çocukları olan aileler çocuklarını sokağa salmazlardı sanki ayıp bir şeymiş gibi. Ama Allah’a şükürler olsun Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu bu çalışmalarda artık Türkiye’nin her yerine en ufak İznik gibi bir ilçede dahi Engelsiz Yaşam Merkezleri ve Engelli Okulları açıldı ve onlar hayata kazandırılmaya çalışılıyor. En önemlisi bu Yaşam merkezileri, bu okullar sayesinde de çocuklarımıza toplumla barışık olmaya alıştırılıyor toplumla iç içe yaşıyorlar. Şimdi bu yanımızdaki kardeşlerimiz bizi yollarda gördükleri zaman sarılıyorlar öpüyorlar o kadar çok hoşumuza gidiyor, hakikaten çok güzel bir şey. Ama engel diye birşey yoktur. Engel bizde, biz sevmeyi sevilmeyi bilmiyorsak engelli biziz. İşte bizde kalbimize sevgiyi yerleştirirsek ve yaratılanı yaratandan ötürü seversek önümüzde hiçbir zorluk kalmaz” dedi.

İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ise günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Bugün buraya toplanmamıza dünya engelliler günü vesile oldu ama biz sevgili kardeşlerimiz ile her vesilede bir araya gelme gayreti içerisindeyiz. Bu özel bir gün olduğu için öncelikle onların bu günlerini kutluyorum . Aileleri ile birlikte mutlu huzurlu yarınlar temenni ediyorum. Engelli kardeşlerimiz bizler için teşekkür kapısı, şükür vesileleri. Aslında onlar toplumumuzun ayrılmaz parçaları, değişmez parçaları onları çok seviyoruz gerçekten. Az önce Belediye Başkanımızın da belirmiş olduğu gibi bu konuda devletimizde engelli aileleri ile birlikte son yıllarda artan nispette bu konuya daha fazla değiniyor” dedi.engelsiz-yasam-merkezinde-pastali-kutlama-7

İznik Belediyesi Kent Konseyi Engelsiz Yaşam Merkezi Öğrencileri etkinlikte şiirler, oyunlar, tekerleme, şarkılar ve sema gösterisi oyunları ile misafirlerden büyük takdir toplarken, yıl boyu yaptıkları ürünleri de defile şeklinde izleyicilerle buluşturdular.

Kutlama programı, engellilerin, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte müzik eşliğinde eğlenmeleri ile sona erdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …