Home GÜNCEL Bursa Futbolu 105 Yaşında

Bursa Futbolu 105 Yaşında

- Guncellenme Tarihi: 5 Aralık 2016 15:52
7 min read
Bursa Futbolu 105 Yaşında için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Müzesi tarafından, Araştırmacı Gazeteci İsmail Kemankaş’ın desteğiyle hazırlanan ‘Bursa Futbolu 105 Yaşında’ temalı özel sergi, spor ve sanatseverlerin izlenimine sunuldu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay’ın katılımıyla, Hakem Osman Erezkara’nın düdüğüyle açılan sergi, Bursa’nın futbol tarihini gözleri önüne seriyor.22889_img_5952_201612051447

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Müzesi tarafından, Araştırmacı Gazeteci İsmail Kemankaş’ın desteğiyle hazırlanan ‘Bursa Futbolu 105 Yaşında’ temalı özel sergi, spor ve sanatseverlerin izlenimine sunuldu.

Kentin futbol tarihine, Bursa Kent Müzesi’nde ışık tutan ‘Bursa Futbolu 105 Yaşında’ adlı sergi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay’ın katılımıyla izlenime açıldı. Hakem Osman Erezkara’nın açılış düdüğüyle serginin kurdelesini kesen Başkan Altepe, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ve Ay, sanat ve sporseverlerin de beğeniyle izleyeceği sergideki fotoğraflarla, kentin futbol kültürüne yönelik eşsiz bir zaman yolculuğu yaptı. Sergi, Bursa Kent Müzesi’nde, 22 Şubat Çarşamba gününe kadar görülebilir.

“Bursa’nın sporuna ve tarihine yakışır güzel bir sergi”
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, serginin açılışında yaptığı konuşmada, tarihinden turizmine ve doğal güzelliklerine kadar zengin birikimiyle dikkati çeken Bursa’nın spor kültürünün de bir asrı aşkın geçmişinin olduğunu söyledi. Başkan Altepe, Bursa’nın ‘Spor Kenti’ kimliğiyle de öne çıkmasının önemini vurgulayarak, “Bursa’nın sporuna ve tarihine yakışır güzel bir sergi hazırlandı. Dünyanın gündeminde olan en popüler konulardan biri spor… Dünyanın neresine gidersek gidelim, futbol maçlarının izlendiğini görüyoruz. Dünyada en çok futbolcular tanınıyor, ardından futbol kulüpleri, daha sonra şehirler ve sonra da ülkeler… Bunu gördük, yaşadık. Bir şehrin marka olmasında takımının da önemi büyük. Bursa’da hem amatör spor gelişsin, hem de Bursaspor gelişsin ve sporda da hedeflenen noktaya gelinsin istiyoruz. Bursa’da bu güç var. Bursa’nın bu gücünü hep birlikte ileriye taşıyalım” diyerek sergiye emek verenleri tebrik etti.

“Çocuklarımız Bursasporlu olsun”
Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay da sergiye emeği geçenleri tebrik ettiği konuşmasında, çocuklara Bursa’nın futbol tarihinin de öğretilmesi gerektiğine değinerek, “Bursaspor, 1963 yılında kuruldu ama Bursa’nın futbol tarihi 105 yıl önceye uzanıyor. Bu sergide 1920 yılından da çok güzel kareler var. Bu değerleri çocuklarımıza göstermemiz lazım ki, Bursaspor’u daha iyi tanıtalım ve çocuklarımızı Bursasporlu yapalım” şeklinde konuştu.
Araştırmacı Gazeteci İsmail Kemankaş ise ‘Bursa Futbolu 105 Yaşında’ adlı fotoğraf sergisinin hazırlık sürecini anlattı. Sevincini ve heyecanını sergiye katılan dostlarıyla paylaşan Kemankaş, Bursa’da futbol alanındaki başarıların da sergide yer aldığını söyleyerek, “Sergiyi hazırlarken, Bursa’daki futbol tarihinin okullarda oluşturulan ilk takımlarla başladığını gördük. Aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal’in Atıcılar sahasında izlediği tek maçın bilgisine de bu sergi hazırlığında ulaştık” diyerek sergi hazırlığına destek verenlere teşekkür etti.
Aynı zamanda, ilk kulüplerin Türkiye düzeyindeki başarıları, Işıklar Askeri Lisesi’nin Bursa futbolundaki yeri ve resmi tören geçişlerinde önde olabilmek için adını değiştiren kulüpler serginin önemli bölümlerini oluşturuyor. Atatürk Stadyumu’nun yapılış öyküsü ve geçirdiği evrelerin de fotoğraf karelerinde yer aldığı sergide, Bursa’nın markası Bursaspor’un 1989 ve 2010 yıllarındaki iki mucizesi de izlenime sunuluyor. Sergi, 22 Şubat Çarşamba tarihine kadar Bursa Kent Müzesi’nde görülebilir.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…