Home GÜNCEL Dündar’dan Filistin’e Destek Mesajı

Dündar’dan Filistin’e Destek Mesajı

- Guncellenme Tarihi: 30 Kasım 2016 11:28
3 min read
Dündar’dan Filistin’e Destek Mesajı için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ‘29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü’ dolayısıyla Osmangazi Belediyesi’nin kardeş belediyeleri arasında yer alan Filistin’in Beyt Hanun Belediye Başkanı Dr. Muhammed Nazikel Kafarna’yı aradı. Nazikel Kafarna ile telefonda görüntülü olarak konuşan Başkan Dündar, Filistin’e destek mesajları verdi.

 Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda alınan bir kararla 29 Kasım günü 1978’den bu yana her yıl Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü olarak kutlanıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu özel günde Osmangazi Belediyesi’nin 2014 yılında kardeş belediye olduğu Filistin’in Beyt Hanun Belediye Başkanı Dr. Muhammed Nazikel Kafarna’yı aradı. Nazikel Kafarna ile telefonda görüntülü olarak konuşan Başkan Dündar, “Filistin’in uluslararası camia içinde egemen ve eşit bir üye olarak hak ettiği yeri alması en büyük arzumuzdur. Gazze’ye uygulanan ambargo inşallah en kısa sürede son bulur. Her zaman Filistin halkının yanındayız. Kardeş belediye olarak sizleri ziyaret etmek, sizleri de Bursa’da görmek isteriz. Bağımsız ve egemen Filistin Devleti’nin kurulmasına yönelik siyasi çabaları destekliyoruz” dedi.

Başkan Dündar’ın aramasından dolayı büyük mutluluk duyan Dr. Muhammed Nazikel Kafarna da, Beyt Hanun’da yaşanan gelişmelere dair kapsamlı ve detaylı bilgiler verdi. Türkiye’nin ve Osmangazi Belediyesi’nin desteklerini hissetmenin kendilerine güç verdiğini ifade eden Kafarna, Başkan Dündar’ı Gazze’ye davet etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…