Home GÜNCEL İnegöl Belediyesi’nden 190 Çiftçiye Ceviz Fidanı Desteği

İnegöl Belediyesi’nden 190 Çiftçiye Ceviz Fidanı Desteği

- Guncellenme Tarihi: 28 Kasım 2016 16:20
6 min read
İnegöl Belediyesi’nden 190 Çiftçiye Ceviz Fidanı Desteği için yorumlar kapalı
0

İnegöl Belediyesi, 19 kırsal mahallede bulunan 190 çiftçiye ceviz fidanı desteğinde bulundu. 3 bin 8 yüz fidan düzenlenen mini törenle çiftçilere teslim edildi.

Kırsala yönelik desteklerine devam eden İnegöl Belediyesi, çiftçilere yönelik fidan desteğini bugün gerçekleştirilen ceviz fidanı dağıtımı ile sürdürdü.

KIRSALA HER ALANDA TAM DESTEK
İnegöl Belediyesi şantiyesinde yapılan mini törenle 19 kırsal mahalleden 190 çiftçiye yirmişer adet ceviz fidanı dağıtıldı. Fidanların teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak tarımsal kalkınmaya katkı sağlayacak, çiftçimize destek olacak, tarımsal faaliyetlerde çiftçimize kolaylık sağlayacak birçok projeyi hayata geçirdiklerini hatırlattı. Her fırsatta dile getirdikleri üzere İnegöl’ün dünya çapında tanınan mobilyalarıyla bir ticaret şehri olduğu kadar, aynı zamanda eşsiz lezzetlere sahip meyve ve sebzeleriyle de bir tarım şehri olduğunu kaydeden Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak çalışmalarımızda ilçe tarımını ileriye taşıyacak hizmetlere, projelere de yer vermeye çalışıyor, ilçemizde giderek yükselen tarımsal etkinliği desteklemeye çalışıyoruz. Bu manada köylerimizin mahalleye dönüşmesinin ardından kırsal mahallelerimizi kalkındırmaya yönelik çalışmalarımıza da hız vermiş bulunmaktayız. Tarımsal kalkınma hedefiyle kırsal mahallelerimizde yürüttüğümüz çalışmalar ile alt yapıdan yol çalışmalarına, tretuvar çalışmalarından mahalle konaklarına, köprü yapım çalışmalarından meydan düzenlemelerine kadar pek çok konuda kırsal mahallelerimizde fiziki iyileştirme sağlıyor, düzenlediğimiz eğitim seminerleri ile çiftçimizi daha donanımlı hale getirmeyi hedefliyoruz. Tüm bunlara ilave olarak çiftçi mallarını koruma adına oluşturduğumuz Çiftçi Malları Koruma Kurulu ile üreticilerimizin yetiştirdiği ürünlerin zarar görmesini önleyerek çiftçimizin göreceği zararı asgari seviyeye indiriyoruz. Ayrıca birçok kırsal mahallemizde asfalt, tretuvar, camilerimizin bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışmaları ile çocuk parkı ve futbol sahası yapımı gibi konularda da çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.5171_41480341483

19 KÖYDE 190 ÇİFTÇİYE 33 bin 8 yüz FİDAN
Bugünde İnegöl Belediyesi olarak son yıllarda bölgemizde artarak devam eden ceviz üretimine bir nebze olsun destek olmak adına çiftçilere ceviz fidanları dağıtmak için bir araya geldiklerini kaydeden Aktaş, “Bildiğiniz gibi daha önce de 15 adet Ceviz Soyma Makinesini kırsal mahalle muhtarlarımıza teslim etmiştik. Yıllık ortalama 20 bin dekar arazide 12 bin ton ceviz üretiminin yapıldığı şehrimiz kırsalında ekonomik değeri yüksek olan ceviz üretimini desteklemek ve üreticilerimize gelir desteği sağlayabilmek anlamında; aşılı, yeni söküm, sertifikalı, arazinin bitki örtüsüne uygun chandler türü ceviz fidanı dağıtımı yapıyoruz. Akbaşlar, Aşağıballık, Babaoğlu, Bilal, Edebey, Esenköy, Gülbahçe, Hamitabat, Hocaköy, İhsaniye, Ortaköy, Kozluca, Kulaca, Özlüce, Rüştiye, Soğukdere, Şibalı, Yeniyörük, Yukarıballık olmak üzere toplam 19 kırsal mahallede 190 üreticiye 20’şer adet 3800 adet ceviz fidanı dağıtımını gerçekleştireceğiz. Ceviz fidanlarımızın çiftçilerimize ve kırsal mahallelerimize hayırlı olmasını diliyor, her daim üreticimizin, çiftçimizin yanında olduğumuzun altını bir kez daha çiziyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Açıklama sonrası çiftçilere fidanları dağıtıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

YÖK Başkanı Özvar: BTÜ Arama Konferansı Büyük Bir Yenilik

“Bursa Teknik Üniversitesini 2030 yılında nasıl görmek isteriz” sorusuna cevap arandığı Ar…