Home EĞİTİM Bakan Yılmaz, “Çok Güzel Bir Proje Olmuş, Tebrik Ediyorum”

Bakan Yılmaz, “Çok Güzel Bir Proje Olmuş, Tebrik Ediyorum”

- Guncellenme Tarihi: 28 Kasım 2016 14:23
5 min read
Bakan Yılmaz, “Çok Güzel Bir Proje Olmuş, Tebrik Ediyorum” için yorumlar kapalı
0

Bir dizi açılış ve ziyaret için hafta sonu Bursa’ya gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Bakan Yılmaz, “Gerçekten çok güzel bir proje olmuş. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılarak 2016-2017 Eğitim-Öğretim dönemine yetiştirilen Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi girişinde Başkan Mustafa Dündar tarafından karşılanan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın da eşlik ettiği ziyarette okulu gezerek Başkan Dündar’dan okul hakkında bilgi aldı. Okulda yatılı olarak eğitim gören öğrencilerle sohbet edip bol bol fotoğrafa çektiren Bakan Yılmaz, “Burada, Müslümanların kardeş olduğunu, hepsinin ortak gayesinin hakkın rızası yolunda, hakkın yarattıklarına hizmet etmek olduğunu görüp anlıyoruz. Gerçekten çok güzel bir proje olmuş. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Buraya gelince insanın gönlü açılıyor, iyi ki gelmişim diyorum. Hele de sıkıntılı bir dönemde geçtiğimiz bu günlerde. Kore’den, Cibuti’den, Senegal’den, dünyanın dört bir köşesinden öğrenci var. Cenabı Allah’a hamd olsun ki biz çok aziz bir milletiz. Hak yolunda dosdoğru yürüyen bir millet ve bu yolda da yalnız değiliz. İnşallah Türkiye’nin de, Dünya’nın da yarınları, bu günden çok daha iyi, çok daha güzel olacak” diye konuştu.

Okulla ilgili Bakan Yılmaz’a bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, “2014 yılında temelini attığımız okulumuz, 2 yıl gibi kısa sürede hizmete açıldı. Bugün, 38 farklı ülkeden 85 yabancı öğrencinin bulunduğu okulumuzda, 68’i ülkemizden, 22’si de hafız toplam 175 öğrenci bulunuyor. Okulumuz, 30 derslik, yemekhanesi, yatakhanesi, açık ve kapalı spor salonu, laboratuvarları, atölyeleri ile ülkemizin örnek okullarından birisi. Hedefimiz, dünyanın dört bir yanından gelen bu çocukların manevi değerleri özümsemiş, bilimsel düşünen, uluslararası düzeyde dünyaya değer katacak, idealist bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak. Dünyaya ve insanlığa duyarlı, kimliğini manevi değerlerle şekillendirecek, donanımlı, üstlendikleri görevlerde rol model olabilecek, İslam inanç ve kültürünün yaşatılmasına katkı sağlayacak bireyler yetiştirmek” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …