Home GÜNCEL Başkan Dündar, Köy Muhtarları İle Buluştu

Başkan Dündar, Köy Muhtarları İle Buluştu

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 17:33
4 min read
Başkan Dündar, Köy Muhtarları İle Buluştu için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, dağ bölgesi mahalle muhtarları ile istişare toplantısı düzenledi. İnkaya Mahallesinde gerçekleşen toplantıda muhtarların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Başkan Dündar, sıkıntıların giderilmesi noktasında fikir alış verişinde bulundu.

Köylerin mahalleye dönüşmesiyle birlikte, merkezdeki hizmetlerin tamamının köylere de götürüldüğünü söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, “Osmangazi, 136 mahallesi ve 830 bini aşan nüfusuyla Türkiye’nin en büyük 4’üncü ilçesi. Ancak, hizmet noktasında merkezde ne varsa, köylerimizde aynı hizmetleri alıyor. Geçiş süreci ile birlikte bir takım sıkıntılar yaşansa da, bunların hepsi belli bir plan dahilinde çözülüyor. Bu noktada muhtarlarımız, bizim en büyük yardımcılarımız” dedi. Düzenli olarak gerçekleştirdikleri muhtarlarla buluşmaları, zaman zaman bölgesel olarak gerçekleştirerek, köylerin talep ve isteklerini ayrı olarak değerlendirdiklerini söyleyen Başkan Dündar, “Bu dönem, köylerimizi birer cazibe merkezine dönüştürecek, köyden merkeze göçün durdurmak için çok ciddi projeler geliştirdik. Her köyümüze bir meydan, spor tesisi ve çocuklarımız için parklar inşa ediyoruz. Geleneksel tarımı desteklemek adına köylerimize fidan desteği, soğuk hava deposu yapılması, kendi ürünlerini satabilecekleri pazar yeri oluşturmak gibi pek çok katkı sağlıyoruz” dedi.

Muhtarların öncülüğünde yaptıkları mahalle gezilerinde, vatandaşlarla bir araya gelerek yaşanan sıkıntılara ve taleplere bire bir kulak verdiklerini ifade eden Başkan Dündar, “Mahallelerde günlük sıkıntıların giderilmesi için de yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda 2014-2019 dönemi planlarımızı oluşturduk. Yapılan her hizmeti öncelikle vatandaşımız, mahallemiz, ilçemiz adına yapıyoruz. Projelerimizin uygulamaya girmesi ile birlikte, köylerimizin her biri Bursa’nın çekim merkezi olacak” diye konuştu.

İnkaya Mahallesinde gerçekleşen toplantıya katılan dağ yöresi muhtarları da, köylerinin mahalleye dönüşmesinin ardından karşılaştıkları sıkıntıların, her geçen gün çözüldüğünü belirterek, Başkan Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …