Home GÜNCEL VEKİL GÖZGEÇ: İKTİDARLARIMIZ DÖNEMİNDE KADINLARIMIZA YÖNELİK BÜYÜK ADIMLAR ATILDI

VEKİL GÖZGEÇ: İKTİDARLARIMIZ DÖNEMİNDE KADINLARIMIZA YÖNELİK BÜYÜK ADIMLAR ATILDI

- Guncellenme Tarihi: 24 Kasım 2016 15:57
3 min read
VEKİL GÖZGEÇ: İKTİDARLARIMIZ DÖNEMİNDE KADINLARIMIZA YÖNELİK BÜYÜK ADIMLAR ATILDI için yorumlar kapalı
0

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç; ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Gözgeç, mesajında AK Parti hükümetleri döneminde kadına karşı şiddeti engellemeye yönelik reform niteliğinde önemli adımlar atıldığını belirterek, “Kadına yönelik şiddet çok boyutlu bir sorundur. Kadına Yönelik şiddet, sadece  kadını etkilememekte; çocukları, aileyi,tüm toplumun geleceğini etkilemektedir. Bu nedenle konunun, sosyal, kültürel, ailevi, bireysel ve ekonomik tüm boyutlarıyla ele alınması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Gözgeç; “AK Parti döneminde; Kadına karşı şiddeti engellemeye yönelik reform niteliğinde önemli adımlar atılmıştır. Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi yönünde 6284 sayılı kanun kabul edilerek koruyucu ve önleyici tedbirler; ihbar yükümlülüğü getirilmiş, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) kurulmuş, ALO 183 hattı oluşturulmuştur. Kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin “İstanbul sözleşmesi”; çekince konulmaksızın ilk önce ülkemiz tarafından imzalanmış ve gerekçeleri yerine getirilmiştir. TBMM’de Töre Namus Cinayetleri Araştırma Komisyonu ve Kadına Yönelik şiddetin sebeplerini araştırma Komisyonu kurulmuştur. Türk ceza kanununda; Töre ve namus gerekçesiyle işlenen suçlar, kişiye bağlı suçlar kapsamına alınarak, cezalar ağırlaştırılmıştır. Emniyet, sağlık, adalet personellerine; kadına yönelik şiddeti önleme amacıyla eğitimler verilmiştir. Elbette ki; sorunların yasal düzenlemelerle tamamen çözülmesi mümkün olmamaktadır” dedi.

Gözgeç sözlerini şu cümlelerle tamamladı;

“Bizler, ‘Yaratılanı severiz, Yaradandan ötürü’ anlayışıyla olan bir Medeniyete sahibiz. Bizler, tüm yaratılanlara; kadın, erkek, çocuk tüm insanlara, hayvanlara,  bitkilere, hatta eşyalara dahi şefkat ve saygıyla davranılması gerektiği inancındayız. Aslında farkındalığın artması için; MERHAMET VE SEVGİ DİLİNİ, HAKİM KILMAMIZ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…