Home EKONOMİ Bursa’dan Aquila’ya tam not…

Bursa’dan Aquila’ya tam not…

- Guncellenme Tarihi: 21 Kasım 2016 11:01
7 min read
Bursa’dan Aquila’ya tam not… için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay ile birlikte Yenişehir Havalimanı’na giderek Aquila’yı inceledi.

Bursa’yı havacılıkta da öncü bir şehir haline getirecek olan, kentin markası Aquila’nın ‘A-211’ kuyruk numaralı yerli üretim ilk uçağı, Bursa Milletvekili Efkan Ala, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay’dan tam not aldı.

Yerli tramvay ve metro üretiminde marka olan Bursa, yerli üretime ivme kazandıracak olan Aquila ile havacılıkta da iddialı adımlar atıyor. Alman Uçak Fabrikası Aquila’yı satın alarak Türkleştiren Bursalı Gökçen Grubu’nun ‘A-211’ kuyruk numaralı ilk uçağı, Bursa’da kent dinamiklerinden büyük ilgi gördü.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ile birlikte Yenişehir Havalimanı’na giderek yerli üretim ilk uçağı yerinde inceledi. Bursa Milletvekili Efkan Ala, yerli üretim uçağın Bursa için çok heyecan verici bir proje olduğunu söyleyerek, “Türkiye, yüksek teknolojik ürünlere sahip bir ülke olmayı arzu ediyor. İlk 10 ekonomi arasına öyle gireceğiz. Bu üretimin Bursa’da yapılacak olması ülkemiz için, Bursa için çok önemli. Belki Türkiye için küçük bir adım ama bu alana girmiş olmamız büyük bir iş. Çok tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Bursa Valisi İzzettin Küçük de Bursa’nın Gökmen projesini hatırlatarak, “Bursa, Türkiye’nin havacılık sektöründe yüksek teknolojiyi üreten bir merkez olma yolunda ciddi adımlar atıyor” dedi.

Yerli üretime Bursa imzası
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa olarak ileri teknoloji ürünlerinin üretilmesinde hedeflerinin bulunduğunu söyledi. Başkan Altepe, eskiden raylı sistem denince Bursa’nın akla gelmediğini ama zamanla bu durumun değiştiğini belirterek, “Şu anda raylı sistemlerde ilk sırada Bursa var. Bursa, artık her türlü raylı sistem aracını üretebiliyor. Hızlı trenin en önemli parçaları, Avrupa’ya Bursa’dan gidiyor. Raylı sistemden sonra 2. hedefimiz havacılık ve uzay sanayiydi. Bu konuda Bursa kısa zamanda güzel mesafe aldı” diyerek yapılan çalışmaları anlattı.
Başkan Altepe, BTM’de kurulan ‘Uzay ve Havacılık’ bölümü hakkında bilgiler verdiği açıklamasında, “Havacılık sektörüne girmek için çalışmaları başlatmıştık. Şu andan itibaren bu uçak, kendini dünyaya kabul ettirmiş bir eğitim uçağı. İngiliz Hava Kuvvetleri, bu yıl bu uçaktan 5 tane aldı. Diğer havayolu şirketleri de eğitimlerini bu uçakta veriyor. Dünyada 100 binin üzerinde pilot ihtiyacı var. Bursa, pilot eğitiminde de önemli bir merkez haline gelecek” diye konuştu. Başkan Altepe, Bursa’da üretilen uçak sanayinin daha ileriye gitmesini hedeflendiğini sözlerine ekledi.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay da bu markanın alınmış olmasının ve üretiminin Bursa’ya getirilecek olmasının, hem Bursa’nın hem de Türkiye’nin önüne koyduğu hedefleri yakalamada en önemli adımlardan biri olduğunu söyledi. Burkay, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin öncülüğünde Türkkiye’nin ilk yerli tramvayının Bursa’da üretildiğini hatırlatarak, “İnşallah yine Büyükşehir Belediyemizin gayretleri ve yönlendirmesiyle Bursa’da önemi bir şirketin, uçak ve havacılık sanayinde önemli bir adım atmasına da vesile olunuyor. Bursa’nın ve Türkiye’nin önemli hedefleri var” diyerek, Gökçen Grubu’na bağlı B Plas şirketinin üst yöneticisi Celal Gökçen’i tebrik etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren Teşekkür Ziyaretlerine Başladı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, hafta içi yoğun geçen hayırlı olsun ziyaretleri son…