Home EĞİTİM Başkan Dündar, “Yaptığımız İşlerde Son Derece İddialıyız”

Başkan Dündar, “Yaptığımız İşlerde Son Derece İddialıyız”

- Guncellenme Tarihi: 18 Kasım 2016 11:01
6 min read
Başkan Dündar, “Yaptığımız İşlerde Son Derece İddialıyız” için yorumlar kapalı
0

murat-hudavendigar-lisesi-ziyaret-5

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir  ile birlikte Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmama Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Okulla ilgili yöneticilerden bilgi alan Başkan Dündar, daha sonra okul yemekhanesinde öğrencilerle birlikte akşam yemeği yiyip sohbet etti.

Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen, Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmama Hatip Lisesi ziyareti sırasında, ilk olarak sınıfları dolaşıp öğrencilerle sohbet eden Başkan Mustafa Dündar, ardından öğrencilerin kaldığı odalarda incelemelerde bulundu. Fizik ve kimya laboratuvarlarını da ziyaret edip öğretmenlerden dersler hakkında bilgiler alan Başkan Dündar, daha sonra okulun yemekhanesinde öğrencilerle birlikte akşam yemeği yedi. Yemek sırasında yanına oturan Demokratik Kongo Cumhuriyetinden Ali Masangile ile bol bol sohbet eden Başkan Mustafa Dündar, kendisinin de ailesinden uzak, yatılı olarak eğitim gördüğünü söyleyip  öğrencilik dönemine ilişkin anılarını paylaştı.

Yemeğin ardından AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve AK Parti 22. Dönem Milletvekili Abdülmecit Alp ile birlikte konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Başkan Mustafa Dündar, “İçinde bulunduğumuz bu okul mimarisinden düşünceye, sahip olduğu imkanlara kadar her yönüyle iddialı bir yapı. Millet olarak, yönetim olarak ne kadar mütevazi olsak da, yaptığımız işlerde bir o kadar iddialıyız. Aynı şekilde okulumuzun öğrencileri de, Türkiye’nin en iddialı öğrencileri. Bursa’daki bu okulumuzdan en başta ülkeleri olmak üzere dünyada dostluk, barış ve kardeşliğin temellerini oluşturacak yepyeni bir nesil yetişecek” dedi.

Fizik ve Kimya laboratuvarında deney yapan öğrencileri gördüğünde, aklından geçen bir ironiyi de öğrencilerle paylaşan Başkan Mustafa Dündar, “Bu gün okulumuzdaki laboratuvarları gezdik. Çocuklarımızın mikroskopta inceleme, araştırma yaptıklarını gördük. Öğretmenlerimiz bize, ‘Öğrenmeyi öğrenen öğrenciler yetiştirmek istiyoruz’ diyor. Şunu söylemek istiyorum. Çocuklarımız yaptıkları bu araştırmalarda, bence zaten çok önemli bir bulguya ulaştı. O da, dünyanın başına bela olan fitne mikrobu. Yapılan araştırmalar sonucu bulunan bu fitne mikrobunu da, inşallah hep birlikte yok edeceğiz. Türkiye dahil 36 ülkeden gelen öğrenciler, bu fitne mikrobunu inşallah el birliği ile yok edecek. Bursa maneviyatla birlikte tarihi misyonu da yüksek olan bir şehir. Hedefimiz, bu misyon doğrultusunda 5 kıtaya ulaşmak. Bunun için gerekli altyapıyı oluşturduk. Burada eğitim alan çocuklarımızın da bu mirasa sahip çıkacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Ziyarete katılan AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, kendileri için hayal olan bir projenin, Başkan Mustafa Dündar sayesinde gerçeğe dönüştüğünü söyledi. Eldemir, “Sayın Başkanımızın, böyle bir hayalin gerçeğe dönmesinde çok büyük bir emeği oldu. Bizim gönül coğrafyamızdan, dünyanın dört bir tarafından buraya gelen Müslüman kardeşlerimiz en iyi şekilde yetişmesi için bu proje yapıldı. Sizlere güveniyoruz. Böyle bir güzide okulu topluma kazandıran başkanımıza da, bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu. AK Parti 22. Dönem Milletvekili Abdülmecit Alp’te yaptığı kısa konuşmada, Bursa’ya böyle güzel bir eser kazandırdığı için Başkan Dündar’a teşekkür etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ziyaretin sonunda öğrencilere hediye vererek okuldan ayrıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…