Home EĞİTİM MUDANYALI AVCILARIN EĞİTİMLERİ BELGELENDİ.

MUDANYALI AVCILARIN EĞİTİMLERİ BELGELENDİ.

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 14:21
3 min read
MUDANYALI AVCILARIN EĞİTİMLERİ BELGELENDİ. için yorumlar kapalı
0

Mudanya Göynüklü Mahallesinde Orman ve Su Ürünleri İşleri Bakanlığı II. Bölge Müdürlüğü Bursa Şube Müdürlüğü ile Mudanya HEM iş birliğinde düzenlenen avcılık eğitiminde 35 avcı kurs bitirme belgelerini aldılar.

Mudanya ve çevre mahallerinde 35 avcı adayının Milli Parklar Genel Müdürlüğü eğiticilerinden aldıkları dersler 30 saat sürdü. Avcı adayları Göynüklü Muhtarı Turgay Demirci’nin elinden Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Avcı Eğitimi Kurs Bitirme Belgelerini aldılar.

Avcı adayları avda izin verilen ve koruma altına alınan hayvan türlerinden avda güvenlik, avcılığın temel kuralları, ilk yardım, av hayvanları ve avlanma yöntemleri, avda kullanan araç gereç ve tüfekleri tanıma, av turizmi kapsamında avlanabilen yaban hayvanları tanıma, sürdürebilir avcılığın ekolojik ve ekonomik boyutu, temel harita okuma becerisi ve kampçılık kurallarına kadar birçok eğitim adılar.

Göynüklü Mahalle Muhtarı Turgay Demirci,  ‘’Mahallemizde birkaç avcı bize başvurarak bu belgeyi almak istediklerini belirtti. Biz de bu talebi Mudanya HEM’e ilettik onlarda desteklediler. 35 avcı adayı ile kurslarımızda 30 saat süresince uygulamalı olarak kursu başarı ile bitirip belge sahibi oldular. Bu alınan belgeler kaçak avcılığı önlerken avcılığın daha güvenli bilinçli ve yasalara uygun şekilde olmasını sağlayacaklar. Bu kursların amacı doğayı, silahları ve hayvanları tanımaktır. Yaban avcılığında her hayvana vuramıyorsunuz, kurslarda bunlar öğretildi. Bu belgeler olmadan avlananlar yasalara takıldığından, kursu bitirip belge alan avcılarımız kurallarına göre zamanında avlanacaklar. Mudanya HEM ve II. Bölge Müdürlüğü Bursa Şube Müdürlüğü’ne katkılarından dolayı avcılar adına teşekkür ediyorum’’ dedi

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…