Home GÜNCEL BUMİAD’DAN COŞKULU CUMHURİYET KUTLAMASI…

BUMİAD’DAN COŞKULU CUMHURİYET KUTLAMASI…

- Guncellenme Tarihi: 31 Ekim 2016 14:54
9 min read
BUMİAD’DAN COŞKULU CUMHURİYET KUTLAMASI… için yorumlar kapalı
0

Bursa Mühendis ve Mimar İş Adamları Derneği (BUMİAD) Cumhuriyetin 93. Yılını coşkulu bir şekilde kutladı.

BUMİAD Evi’nde gerçekleşen kutlama törenine Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Bursa Emekli Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, BUMİAD Kurucu Başkanı İlker Özaslan başta olmak üzere BUMİAD üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

7Programın açılış konuşmasını yapan BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe, ‘BUMİAD tarafsız ve olaylara şeffaf bakan bir kurumdur. Taraf olduğumuz yegane olgu, Atatürk’ün kurduğu demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve sonsuza dek birlik beraberlik içerisinde yaşayacağımız bölünmez vatanımızla birlikte sonsuza dek dalgalanacak şanlı bayrağımızdır” dedi.

Sosyal çalışmaların önemi…

En önemli milli bayramlardan biri olan Cumhuriyet Bayramı’nı hep birlikte kutlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Efe, Cumhuriyet’i ve kazanımlarını korumak için daha çok çalışmak gerektiğini vurguladı. İş adamı derneklerinin sosyal ve kültürel konularda da çalışmalar yapması gerektiğinin altını çizen Efe, “Mühendis ve mimarlardan oluşan bir iş adamı derneği olarak sosyal ve kültürel çalışmalara ağırlık veriyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki herhangi bir projenin sosyal ayağı yoksa o projede sadece mekanik başarıya mahkum kalırsınız. İş adamı kimliğimizin verdiği girişimcilik, mimar ve mühendis kimliğimizin verdiği yetenek ve beceriyle sosyal ve kültürel faaliyetlere de imza atarak topluma yaşamına katkı koyma çabası ile farkımızı ortaya koyuyoruz” dedi.

Kosova-Türk iş birliği…

Bu kapsamda gerçekleştirecekleri projelerden de bahseden Efe, Kosova ile ‘Ortak kültürler ortak projeler’ isimli bir çalışmayı Aralık ayında hayata geçirdiklerinin müjdesini verdi. Efe konu ile ilgili şunları söyledi: “Uludağ Üniversitesi öğrencileri ile Kosova Priştine Üniversitesi öğrencilerini bir araya getirerek, onlara birlikte çalışma becerisi kazandırmayı, iki ülke arasındaki sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmeyi,  En önemlisi ise geleneksel mimari mirasımızı öne alarak kendi enerjisini üretebileni kendi atığını arıtabilen ilkokul projesi tasarlamalarını isteyeceğiz. Be çerçevede Kosova da ticari, ekonomik ve bilimsel temaslarda bulunduk. 2017 başında Bursa da yapacağımız ekonomik zirve ile de Kosova-Türkiye ekonomik iş birliğini geliştirmeye katlı koyacağız.

BUMİAD’dan piyano çalma imkanı…

BUMİAD olarak sanatsal ve kültürel faaliyetlere de ağırlık verdiklerini belirten Efe sözlerini şöyle tamamladı: “Derneğimize bir piyano kazandırdık. Üyelerimizin ve yoksul ailelerin yetenekli çocuklarına ücretsiz olarak piyanodan faydalanma olanağı sağlayacağız.

Mustafa Kemal Atatürk’ ün ‘Sanattan mahrum bir milletin hayat damarlarından biri yok olmuştur’ veciz sözü ışığında gelecek nesillerin sanat ile yoğrulmalarının, içlerinde sevgi ve saygı tomurcuklarını yeşerteceğini ve ekonomiye sağlıklı yön vereceklerini düşünüyoruz.

Dönemin en önemli lideri: Atatürk…

Geceye katılan Nilüfer Belediye Başkan Danışmanı Vedat Müftüoğlu da, Cumhuriyeti koruma ve kazanımlarımızı kaybetmeme yolunda çaba harcamamız gerektiğini söyledi. Müftüoğlu: “Cumhuriyet Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsuna ayak basmasıyla başlayan ve dünyada başka bir örneği olmayan bağımsızlık savaşının taçlandırılmış halidir. Bizim pırlanta değerinde bir bayramımızdır. Atatürk, döneminin en şık lideri, en zeki insanı, asker kimliğine rağmen döneminde sivilleşmeyi en çok arzu eden kişi, çocuklara ve kadınlara pozitif ayrımcılık yapan insan, kültüre spora ve sanata ilgi gösteren kişidir. Bugün görüyoruz ki Atatürk’ün attığı bu tohumlar geri dönülemez bir şekilde ormanlara dönüşerek bir çoğunluk olmuş durumda. Cumhuriyetin kıymetini bilmeli, her geçen gün daha bilinçli daha akıllı olmalıyız.”

Muhteşem anlar…

Konuşmaların ardından piyano resitaline geçildi. Yeni alınan piyanonun ilk açılışını 10 yaşındaki piyanist İpek Birgün yaptı. Çaldığı eserlerle herkesi coşturan Birgün, alkışlarla ödüllendirildi.

Resitalin 2. Bölümünde ise 20 yaşındaki piyanist Mert Bozdemir muhteşem bir sunum yaptı. Bach, Chopin ve Ulvi Cemal Erkin’den eserler çalan Bozdemir, ayakta alkışlandı.

Resitalin son bölümünde Alba Orkestrası sahne aldı. Seçkin repertuarı ile konukları mest eden grup, misafirlere eğlenceli ve keyifli anlar yaşattı. Resital sonrası Merih Korur ve Tufan Semiz tarafından bir de vals gösterisi düzenlendi.

7Etkinliklerin sonrasında gecede emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim edildikten sonra tüm salon ellerinde bayraklarla Alba Orkestrası’nın söylediği 10. Yıl marşı eşliğinde coşku dolu anlar yaşadı.

Udi Adnan İnce’ nin Atatürk’ ün sevdiği şarkıları seslendirmesiyle devam eden kutlama Cumhuriyet pastasının hep birlikte kesilmesi ile son buldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

BUYAZ Şiir Onur Ödülü Ayten Mutlu’ya Verildi

Nilüfer Belediyesi’nin Bursa Yazın ve Sanat Derneği iş birliğiyle düzenlediği Dünya Şiir G…